Manje građana obolelo od gripa, petoro pacijenata stabilnog stanja

U Srbiji je smanjen broj ljudi obolelih od gripa.
Manje građana obolelo od gripa, petoro pacijenata stabilnog stanja
Foto: Pixabay
Doktorka u Institutu za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" i nacionalni koordinator za grip Dragana Dimitrijević izjavila je danas da je pet osoba, kod kojih su se "ukrstili" virus gripa i korona, na bolničkom lečenju i stabilnog su zdravstvenog stanja.
Dimitrijević je za TV Prva rekla da nije neuobičajeno da se u ovom periodu ukrste virusne infekcije, a glavni simptomi su povišena temperatura, slabost, malaksalost, bol u zglobovima i mišićima, kijavica i kašalj, otežano disanje.
Prema njenim rečima, u drugoj nedelji februara beležen je najveći broj obolelih od gripa, dok je prema podacima Batuta u trećoj nedelji u padu broj obolelih.
  • Бранислав

    24.02.2023 12:27
    ...дајте једну микс вакцину за ковид и грип...па да се не бринемо више...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.