VIDEO: Simulacija šizofrenije pokazuje koliko ta bolest može biti zastrašujuća

Snimak simulacije šizofrenije otkrio je kakav bi mogao biti život onih koji pate od te bolesti.
VIDEO: Simulacija šizofrenije pokazuje koliko ta bolest može biti zastrašujuća
Foto: Pixabay
Reč je o ozbiljnoj mentalnoj bolesti koja može uticati na to kako osoba misli, oseća i ponaša se. Osobe sa šizofrenijom mogu ostaviti utisak da su izgubile dodir sa stvarnošću, što može biti uznemirujuće za njih, njihovu porodicu i prijatelje, prema Nacionalnom institutu za mentalno zdravlje.
Simptomi mogu uključivati halucinacije, deluzije i poremećaje mišljenja i kretanja. Prema Rethink Mental Illnessu, šizofrenija pogađa otprilike jednu od 100 osoba.
Video ima veliki broj pregleda i mnogi su komentarisali da je prilično realan.
 
  • //

    21.07.2023 13:30
    @RL
    Nemojte komentarisati i davati pogresne informacije ako se ne razumete u temu. Terapija lekovima samo drzi bolest pod kontrolom mada je i to individualno. Neki pacijenti moraju biti hospitalizovani povremeno ili trajno. Ova bolest je zastrasujuca najvise za porodicu obolele osobe pogotovo ako odbija da uzima lekove. Eto to je prava istina ove bolesti.
  • Bokica

    09.07.2023 23:04
    @RL
    Potpuno netačno! Šizofrenija se ne leči. Može jedino da se drži pod kontrolom lekovima. Problem je što većina šizofreničara odbija lečenje i terapiju NE uzima.
  • RL

    06.07.2023 21:42
    Uspesno se leci
    Nije tako starsno kako mediji prikazuju. Bolest se uspesno leci i ljudi koji je imaju zive kao i drugi samo sto koriste lekove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?