Doktori: Ne, pivo ne ispira bubrege

Kod miliona Nemaca bubrezi više ne funkcionišu optimalno, a simptomi se prepoznaju kasno, dok lekari navode da nije tačno uvreženo mišljenje da "pivo ispira bubrege".
Doktori: Ne, pivo ne ispira bubrege
Foto: Pixabay
Šefica nefrologije u Univerzitetskom medicinskom centru u Majncu Julija Vajnman-Menke rekla je za "Frankfurter algemajne cajtung" da je puno tečnosti dobro za bubrege, ali da ni sa tim ne treba preterivati.
Vajnman-Menke je istakla da je optimalno ako se pije oko jedan i po do dva litra tečnosti dnevno, napominjući da je voda najbolja, kao i da se u tu količinu računaju i sve druge tečnosti kao što su kafa ili čaj.
U toplim danima trebalo bi da se pije tri litara tečnosti dnevno, istakla je Vajnman-Menke.
 
Vajnman-Menke je naglasila da pivo samo po sebi ne štiti bubrege.
 
Doktorka, koja je i portparolka Nemačkog društva za nefrologiju, rekla je da pivo nije posebno dobro za ispiranje bubrega, kao što postoji uobičajeno mišljenje o tome, i da to više ne može da bude izgovor za ispijanje nekoliko piva više.
  • Deks

    31.07.2023 13:47
    Zašto niko ne savetuje lubenice za vrele dane? Kada je toplo nikada ne mogu da ugasim žeđ sa vodom već samo voćem bogatim vodom poput lubenica, dinja, grožđa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.