Elektronske cigarete bez nikotina ipak sadrže tu supstancu

Istraga londonskog dnevnika Gardijan otkrila je da elektronske cigarete, tzv. vejp, koje se prodaju preko platforme Amazon kao "beznikotinske" sadrže tu supstancu, koja izaziva veliku zavisnost.
Elektronske cigarete bez nikotina ipak sadrže tu supstancu
Foto: Pixabay
Testirano je sedam proizvoda sa internet tržišta na kojima je na stranicama prodavaca stajalo da ne sadrže nikotin, ali je za šest proizvoda utvrđeno da sadrže ovu supstancu, piše list.
U Velikoj Britaniji je nezakonito prodavati elektronske cigarete koje sadrže nikotin kao proizvode "bez nikotina".
Potrošači su u julu i u avgustu preko korisničkog servisa Amazon izrazili zabrinutost da vejp elektronske cigarete koje se na toj platformi reklamiraju kao beznikotinske zapravo sadrže tu supstancu, ali iz Amazona su dobili odgovor da direktno kontaktiraju prodavce.
 
Pored toga, ustanovljeno je i da su neke vejp elektronske cigarete imale rezervoar za e-tečnost preko zakonske granice od dva ml. 
 
Ranije ovog meseca francuske vlasti su najavile da će vejp elektronske cigarete za jednokratnu upotrebu biti zabranjene u Francuskoj u okviru nacionalnog plana za borbu protiv pušenja.
 
Premijerka Francuske Elizabet Born izjavila je za RTL da će njena vlada "uskoro predstaviti novi nacionalni plan za borbu protiv pušenja", posebno sa zabranom elektronskih cigareta za jednokratnu upotrebu, koje su popularne među mlađom populacijom.

Teme

vejp

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.