Lekari mu operisali desnu umesto leve noge

Jedan pacijent sa Kosova doživeo je gorko iskustvo u privatnoj bolnici u Severnoj Makedoniji, gde je otišao da operiše nogu, prenosi KoSSev priču portala Klan Kosova.
Lekari mu operisali desnu umesto leve noge
Foto: Pixabay
Kako je ispričao u emisiji "Kosova Today" na telviziji Klan Kosova, tamošnji lekar mu je operisao drugu nogu, a ne onu za koju su se dogovorili, prenosi KoSSev.
 
"Iako su svi laboratorijski i drugi testovi magnetne rezonance urađeni, a lekar koji je izvršio operaciju ih je imao na raspolaganju, krajnji rezultat je bio nešto sasvim drugo: umesto leve noge, operisana je desna. To sam primetio kada sam izašao iz operacione sale", navodi Remzi Toćila.
U bolnicu je otišao zbog problema sa manjim bolovima.
 
"Doktor je, da bi se opravdao, rekao, 'video sam da je desna noga povređena zbog leve, jer je pokušao da prebaci težinu na drugu nogu, pa je i desna noga stradala, onda smo na licu mesta odlučili da operišemo desnu nogu, a zatim za dve - tri nedelje i levu'", ispričao je Toćili.
Ovakva odluka lekara, prema njegovim rečima, bila je dovoljna samo da se izvuče iz situacije.
 
"Odmah nakon operacije pitao sam doktora kako je bez ikakvih prethodnih pretraga, rendgena ili magnetne rezonance imao hrabrosti da tako nešto uradi bez mog odobrenja. U dokumentima koje sam potpisao pre ulaska na operaciju piše sve o levoj nozi", rekao je on.
 
Toćila je rekao da je angažovao advokata iz Severne Makedonije i da su podneli tužbu sudu u Skoplju.
 
"Pokušali smo i preko advokata da nađemo kompromisno rešenje, ali nisu pristali, jedini kompromis im je bio da operaciju leve noge urade besplatno. Na to nisam pristao pošto sam izgubio poverenje", objasnio je Toćila.
  • Rasejani

    06.06.2024 10:36
    @NN
    Da ste jedan/jedna od onih, koji su u NS-u doživeli nešto slično (recimo ostali bez jednog bubrega, iako vađenje bubrega nije bilo tema operacije), ne bi vam bilo tako smešno.

    Stidite se.
  • NN

    23.05.2024 16:46
    jezik
    Pa, može biti da lekar nije znao albanski jezik, pa nije dobro pročitao ili razumeo. A pacijent možda nije znao severnomakedonski.
    A što smo mi obavešteni o tome?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje