Muškarac u Teksasu dirao meso jagnjeta koje je iznenada uginulo i zarazio se antraksom

Muškarac iz američke savezne države Teksas hospitalizovan je zbog antraksa nakon što je dirao i pojeo meso jagnjeta koje je uginulo.
Muškarac u Teksasu dirao meso jagnjeta koje je iznenada uginulo i zarazio se antraksom
Foto: Pixabay
Osoba u 50-im godinama rekla je da je životinja bila zdrava na njegovom ranču, ali je iznenada uginula, što ga je navelo da pripremi meso i jede ga sa još dve osobe.
 
Međutim, nedelju dana kasnije on je primljen u bolnicu sa plikovima, otečenošću i truljenjem kože na desnoj ruci.
Testovima je utvrđeno da je u pitanju retka bakterijska infekcija koja može da, zavisno od tipa antraksa, ima smrtnost od 20 do 80 odsto.
 
Druge dve osobe koje su jele meso nisu se razbolele, verovatno zato što je toplota pri kuvanju mesa ubila bakterije.
Lekari koji su lečili obolelog sumnjaju da su bakterije dospele na njegovu kožu kada je dirao iznutrice zaražene životinje.
 
Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) rekli su da je ovo "poučna priča koja upozorava ljude da ne jedu mrtve životinje".
 
"Prerađivanje životinja koje iznenada uginu iz nepoznatih razloga treba izbegavati, bez obzira na sezonu", navodi se u saopštenju CDC.
 
Lekari su lečili pacijenta antibioticima ciprofloksacinom, koji se koristi za lečenje gonoreje, salmoneloze, kuge, kao i antraksa, pri čemu se pacijent oporavio za nedelju dana i otpušten je kući.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Jedna bolest može da izazove promene glasa

Na jačinu glasa, boju i jasnoću utiče mnogo toga - emocije, umor, alkohol. Naučnici su, međutim, nedavno otkrili da još jedan faktor može značajno da promeni govor, a to je dijabetes tipa 2.

Zašto je gazirana voda dobra?

Prirodne gazirane mineralne vode imaju stabilan mineralni sastav i sadrže više otopljenih mineralnih supstanci od ostalih voda.