Konzumiranje paradajza smanjuje rizik od raka, osteoporoze i kardiovaskularnih bolesti, sugerišu naučnici. Uz to, ističu kako je kuvani i prerađeni paradajz zapravo još delotvorniji i zdraviji od svežeg.
Američki istraživači ustanovili su da je ovo sočno povrće najveći izvor antioksidansa i likopena, i da za razliku od drugog voća i povrća ima veću moć nakon što bude skuvano.
Hranjive materije iz paradajza, kako ističu naučnici iz Ilinoisa, sadrže zaštitne mehanizme koji sprečavaju upale i stvaranje krvnih ugrušaka.
Dobre strane paradajza poznate su od ranije, kako u smislu prevencije nekih bolesti, tako i za zdravlje u celini, preneo je Daily Mail.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar