Autor: Tanjug

Život
31.05.2016.
09:54
Više od 90 odsto pušača u Srbiji pušenje definiše kao bolest zavisnosti, što je pomak u odnosu na raniji period kada je većina njih pušenje videla samo kao lošu naviku.
  • Boban

    31.05.2016 15:01
    Alternativa
    Sad će blizu dve godine kako koristim elektronsku cigaretu. Ne kašljem više, čulo mirisa se opet vratilo u normalno stanje, stan mi više nema onaj odvratni šmek ustajalog duvanskog dima, finansijski maltene i ne osetim i što je najbitnije, apsoltno ne smeta ljudima u okolini.
    Neko će reći, čitajući razne naručene tekstove, da je to isto zlo. Verujte da nije, uostalom, zvanično je britansko Ministarstvo zdravlja utvrdilo da su e-cigarete čak 95% bezbednija alternativa.
    Kao neko ko je više od 15 godina pušio tri paklice cigareta dnevno, toplo preporučujem pušačima da makar probaju elektronsku cigaretu, iznenadićete se prijatno.
  • Chiske

    31.05.2016 14:31
    Grozota
    Pre tri godine sam znao povremeno da zapalim koju cigaru, recimo 3-4 cigare nedeljno sam pusio (malo, al i dalje nezdravo). Prestao sam onog trenutka kada sam video kako mi otac (pusio je paklu dnevno) umire od gusenja u sopstvenom slajmu koji nije mogao da izbaci iz sebe. Od tada nisam zapalio ni jednu jedinu cigaru jer svaki put kad pozelim setim se scene gusenja i presedne mi istog momenta.
  • Dusan Savic

    31.05.2016 14:11
    Samoubistvo
    Pusenje je postepeno svesno samoubistvo pa izvoli nastavi dalje
  • ko

    31.05.2016 13:22
    puši
    zdravlje ruši...& crno mu je u duši... A i košta,mogu se te pare pametnije potrošiti...
  • dr Petrovic

    31.05.2016 11:49
    Otrov
    Najgori deo pusackog dima, koji deluje trenutno, jeste CO, ugljen monoksid. CO ima 200 x veci afinitet ka hemoglobinu od kiseonika, a kada se veze za hemoglobin, veoma tesko se razvezuje.Zato CO i jeste veoma otrovan.
    Svaki pusac zato ima znake hipoksije 8 sati od udisanja dima i to kumulativno.
    Zato se pusaci svrstavaju u osobe sa bitno narusenom svescu i ne bi smeli ni da voze ni da upravljaju masinama.
    Prema tome, to je vid toksicne i psihicke zavisnosti. Metabolicki dovodi do funkcionalne malokrvnosti. Takva malokrvnost udruzena sa jis nekim sistemskim oboljenjima dovodi do idiosinkrazija i pojacanja i pogorsanja osnovne bolesti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna