Autor: Family.rs

Život
18.08.2016.
00:27
Japanci su poznati u svetu kao izuzetno inteligentan narod, koji se diči svojom dugovečnošću ali i ljubaznošću prema svima. Međutim, zbog čega su oni toliko različiti od ostatka sveta?
  • Mr. M

    18.08.2016 20:34
    @mrva
    Veruj mi da se bolje i kvalitetnije provode od tebe...
  • Teacher

    18.08.2016 12:20
    Možda...
    Nije sve tamo tako bajno kao što ovaj članak predstavlja. U sklopu svog posla svakodnevno komuniciram sa Japancima, nebitnih godina, i često se dotaknemo teme školstva, kako u Srbiji tako i Japanu.

    Deca u Srbiji uče engleski od prvih razreda osnovne. U Japanu deca tek sa 13 godina kreću da uče engleski. Kod nas nije potrebno znati engleski da bi se zaposlio (jeste prednost na nekim pozicijama a i obaveza na nekim drugim, ali generalno nije potrebno poznavati engleski), dok u Japanu ne možeš dobiti posao ukoliko nemaš položen TOEIC test, a većina Japanaca vrlo teško priča engleski, a još ga teže koristi.

    Iz ličnih priča roditelja iz Japana, nije tačno da se deca ne opterećuju tokom prvih par godina obrazovanja - štaviše, roditelji smatraju da je njihovoj deci preteško.

    Mnogi Japanci su nezadovoljni svojim sistemom školovanja. Jeste da je statistika takva kakva jeste, ali ona ne garantuje dobar sistem školstva.
  • Poznavalac

    18.08.2016 11:21
    Mos' misliti...
    Sve isto kao kod nas.
    Kod nas je jos i bolje, posto nasa deca uce nebesku istoriju a ne tamo nekakvu lokalnu....
  • mrva

    18.08.2016 11:05
    ...a kada odrastu rade 16 sati dnevno i žive u košnicama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna