Autor: Novosti

Život
16.10.2016.
08:28 > 08:01
Slanina, svinjska mast i meso, punomasni sir, kajmak i puter proglašeni su početkom osamdesetih godina prošlog veka za namirnice koje bi trebalo izbegavati jer doprinose razvoju kardiovaskularnih bolesti, zbog toga što utiču na porast masnoća u krvi.
  • Deks

    17.10.2016 11:25
    Volim jako margarin i na njemu sam odrastao. Na žalost danas u našoj zemlji nema kvalitetnih margarina jer umesto domaćeg suncokretovog ulja za proizvodnju koriste dokazano štetno palmino ulje. Palmino ulje se čak koristi za većinu naših konditorskih proizvoda, slatkiša i drugih prehrambenih proizvoda čiji su najveći potrošači deca i ne razumem zašto to od merodavnih u ovoj zemlji nikog ne zabrinjava? Što se tiče margarina jedem ga svakodnevno i dalje i to nemački koji sadrži biljne estre i utiče na regulaciju holesterola. Smatram da je dobar margarin zdrav ali ga naravno kao i sve masnoće treba jesti u manjim količinama, možda samo malo za namaz. Volim i svinjsku mast s tim da nju upotrebljavam još opreznije nego margarin. Puter ne volim kao ni masne sireve i znam da su sigurno štetni a imaju prijatan ukus koji zna da zavara.
  • tehnolog

    16.10.2016 15:20
    dipl ing
    Rat informacijama mesne industrije I industrije biljnih ulja I protrina.
    Slično kao kod političkih organizcija.
  • Užasi određenih čika

    16.10.2016 15:11
    SVE je zdravije od margarina. Margarin su izmislile dobre čike kapitalisti kako bi više zaradili na glupim i siromašnim ljudima i rešili problem otpada u proizvodnji ulja.
    A danas ga mešaju sa puterom i prodaju kao puter.
    To su iste one čike koje vam u Njujorku smanje picu ako im ide dobro prodaja.
  • Veganka

    16.10.2016 14:36
    http://youtu.be/t0FRfwF9G5A
    Ako je nešto manje nezdravo (u ovom slučaju manje kancerogeno) onda nije zdravije. Takva glupost posebno ne bi trebala da izleti iz usta nekoga ko je medicinar, sem ukoliko nije reč o propagandnom tekstu koji je naručila propadajuća mesna tj. mlečna industrija.
  • Nana

    16.10.2016 13:55
    Moje pravilo
    Nakon ovoliko prozivljenih godina i nakon svih "nutricionistickih" saveta (svakih par godina demantuju sami sebe) zakljucujem da nabolje : jesti hranu svog podneblja, tradicionalnu... I najvaznije : jesti MANJE jer se sve manje krecemo i manje smo fizicki aktivni od nasih predaka.
  • Vojvodjanin

    16.10.2016 13:50
    A čvarci kao antibiotici..... UVEK je bolje domaće nego industrijsko
  • Maxa

    16.10.2016 12:01
    Margarin se koristio za vojsku kao alternativa puteru za vreme Napoleona.
    Margarin se izmedju ostalog koristio za tovljenje curki, ali margarin je toliko stetan da je pobio curke.
    Kasnije su ga obojili u zuto da podseca na puter.....
  • Zdrav zivot

    16.10.2016 09:54
    Mens sana in corpore sano
    Svake nedelje, narendati ceo limun(sa korom) i djumbir velicine limuna, to pomesati sa medom, svako jutro kafenu kasicicu.
    Kafu piti jednom dnevno, crnu, oko podneva.
    Slanina (sirova, znaci nesoljena,neprzena) sa kajmakom i lukom, uz casicu rakijice.
    Jesti jaja, sir, meso, voce i povrce. Praviti potaze bez zacina (tikvica,krompir,bundeva,luk), voce usitniti u blenderu (sejk), jesti sto vise pirinca,pecurki,ribe.

    Sta treba izbegavati: gazirana pica, slatkise i grickalice, pohovano meso.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna