Autor: 021.rs; Foto: Pixabay

Život
26.03.2017.
08:28 > 08:22
Bez obzira na to da li imate vrlo stresan posao ili vezu koja vam sisa energiju, postoje granice koje ne smete da dozvolite da se pređu, a tiču se vašeg zdravlja.
  • Jasno je

    26.03.2017 13:23
    Da, sve je lepo rečeno. A zna li neko kako da napustiš posao (gde ti je odavno svega dosta) kad imaš 57 godina, hraniš porodicu i moraš da radiš još 8 godina da bi stekao pravo na penziju? Hoćete da kažete da neko čeka raširenih ruku da te primi na drugi posao? Možda da započneš svoj posao u tim godinama? Ma haj'te molim vas!
  • Nd

    26.03.2017 12:42
    Dobar tekst
  • Izgovori

    26.03.2017 12:35
    @Milan
    Nikad nije kasno za unutrašnju promenu. Sve su to samo izgovori da se ne učini ništa.

    Razumljivo je da sa godinama dolazi i zrelost, a sa godinama je i sve veći teret koji nosimo, koji nas lomi i ne da da dišemo slobodno, imamo želju da ga odbacimo. Mladost je puna snage, burna i željna vlastitih iskustava i ne misli o posledicama. Retki su mladi ljudi svesni svega toga, koji se na vreme mogu izbaviti i naći svoj put i sreću. Normalno je da se u zrelim godinama sagleda život i oseti potreba za promenom. Unutrašnje biće nema godine, nema ograničenja na koja smo naviknuti u spoljnom svetu. Promena i kreće iznutra i odražava se na nama i našoj okolini, kao novi kvalitet. Sama namera, volja i sagledavanje potrebe za promenom su već velik pomak svesti, velik korak ka tome.

    "Treba hteti, treba smeti pa da vidis kud se leti! " J.J.Zmaj

  • Milan

    26.03.2017 09:39
    zrele godine
    Odlican edukativan tekst. Steta sto prosecan covek ovo u potpunosti razume i prihvati tek u zrelijim godinama, kada vec na savesti ima skracenje zivota i sebi i drugima.
  • Promena

    26.03.2017 09:31
    Sve navedeno je tačno, dokazano u životu pojedinaca, koji su imali dovoljno hrabrosti da promene okolnosti koje su bile loše za njih. Kolikogod neko loše živeo, teško je učiniti prvi korak ka promeni, jer i taj loš život predstavlja zonu komfora, poznat teren, izvesnost i udobnost, a što je možda najvažnije - tu je uvek onaj drugi, "dežurni krivac", koji je odgovoran za sve što ne valja, za sve loše u našim životima. Za promenu, treba imati hrabrosti pre svega, da se napusti zona komfora, da se krene u nepoznato, treba preuzeti odgovornost za sve što nam se dešava, jer se ne bi dešavalo da mi nismo takvi kakvi smo. Sagledati to, osvestiti i menjati sebe, jer to je jedino moguće. Menjati druge-to je najveća zabluda. Čovek sam sebi stvara raj ili pakao, i jedno i drugo su u nama, naša stanja svesti i zavise isključivo od nas. A to je dobra vest, jer ono što zavisi od nas možemo menjati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna