Autor: Novosti

Život
22.06.2019.
16:27 > 09:48
Građani Srbije i ovog leta turističke aranžmane plaćaju po paprenom cenovniku banaka jer će svi koji putuju van zemlje izgube na kursnoj razlici jer odmor uplaćuju po višem kursu.
  • Novosadjanin

    24.06.2019 19:09
    Pre puta osmotri sve
    Odlazio sam u madj. kod debrecina mesto HAJDUSLOSLO 20 hilj. stanovnika a turista svaki dan isto tolko imaju na bookinku 800 hotela ihostela trazite na licu mesta placa se 30 eu soba za2 osobe, ima aprtmana do200 eu.u banji 150 kafana da rucas za3eu. p navise
    Zimi idem u Egipat 15 dana650 eu. RESORT DESERT ROSE, sve u hotelu agencija A1 ali preko JELUSICA t. a. pored pravoslav. Patrijasije.
  • neko

    23.06.2019 09:24
    lol
    Klasicna domaca zamena teza.


    Prvo agencije dobijaju po JAKO povoljim kursevima, cak i obicni gradjani kad menjaju vise od 1000e u banci mogu da dobiju super jeftino, mogu samo da mislim kolko jeftinije mogu agencije da dobiju. A onda naplate po onom donjem koji gradjani mogu da vide, tako da je 100% da oni uzimaju ovde pare, ali nije ni samo u tome problem.

    Oni izbace jeftiniju cenu, zeznu ljude da ce platiti manje pa im uzmu vise para, ovo je u najgorem slucaju neiskreno poslovanje. Naravno da agencije ne treba da posluju na gubitku, niko to ni ne tvrdi, cisto treba da bude u dinarima, dinar je sada relativno stabilan, tako da lepo izrazis u dinarima, pa da svako zna tacno koliko ce da plati.

    Dinar je 10x stabilniji nego kursne razlike po raznim bankama i menjacnicama. Dobro to i agencije znaju, prodaju maglu kako ovo i ono prebacuju odgovornost, zato sto znaju da mogu, zato sto znaju da adekvatan zakon koji pomaze gradjanima klijentima pod ovom vlascu nikada nece proci, tako da muljaj i varaj dokle mozes.


    Pametni ljudi ionako ne idu preko agencija, nisam usao u nijednu 15 godina, lepo sami nadjete prevoz i smestaj 10x jeftinije.
  • e

    23.06.2019 09:18
    Samo vi za pocetak donesite zakon da se euri ne mogu spominjati u poslovanju, pa ce se agencije jos kako prilagoditi. Mozemo da se opkladimo da bi cene bile po onom kursu koji bi prodavao aranzmane. Ovo je cista prevara i obmana, na psiholoskom nivou. Iako gradjani znaju unapred da ce platiti vise 10% zbog kursa, kao sto i vade digitron kad citaju cenu aranzmana, jer znaju da kad pise "aviokarta 50 eura", u nastavku teksta stoji "+200 eura takse" (kao da takse idu nekom drugom a ne istom tom prodavcu karti), bilo bi pozeljno upravo od zakonodavca da za pocetak izbaci bilo kakvo baratanje eurima u domacoj upotrebi.
  • Ivan

    22.06.2019 18:41
    Zato booking, airbnb, skyscanner... Nisam 10 godina krocio u turisticku agenciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna