Autor: Tanjug

Život
11.07.2019.
06:56
Jedna osnovna škola u Holandiji zatvorila je igralište za decu jer su se stanari okolnih zgrada žalili da su deca preglasna, a na osnovu odluke lokalnih vlasti.
  • Milica

    15.07.2019 10:13
    Pa to je decije igraliste, naravno da ce biti bucno. 50ak metara od moje zgrade je skolsko igraliste, svako vece je tu zurka, igra se basket, buka, al niko se ne zali, sto da se zalim, a i ja radim i imam malu decu. Svi ti matori prdezi nista ne bi rekli da im buku pravi 20 kerova ispod prozora, al deca im smetaju.
  • Roki

    11.07.2019 12:45
    eeee
    Ljudi kojima smetaju deca imaju i vecih problema... sa samim sobom.
  • ggg

    11.07.2019 11:59
    oni nisu normalni, zato i nemaju svoju decu, nego na ulici sami izbeglička deca.
    gde da se deca igraju? ako nekom smeta dečja igra stvarno nije za ovaj život
  • @Srna

    11.07.2019 11:29
    "ipak su to samo deca. Sve im je dozvoljeno, da vriste ceo dan i celu noc"

    Deca ne vriste celu noc jer tada spavaju. Deca ne vriste ceo dan jer ona i preko dana i spavaju i jedu. Ti sto vam vriste celu noc i dan su oni malo stariji sto piju na decijim igralistima i pustaju muziku, i oni jos stariji koji pojacaju rijalitije da nesto ne propuste dok skoknu do kuhinje ili toaleta.
  • Samo neko

    11.07.2019 11:21
    Iznervira vas gazda/sef/kolega, iznervirate se u saobracaju na putu do kuce i samo zelite da legnete i malo se odmorite, ali tada ti mali djavoli hoce se igaju i galame u dvoristu iza zgrade. Pa na poslu ne smete da se zamerate pa sve drzite u sebi, u saobracaju ne znate da li ce neko izaci i upucati vas ako mu nesto kazete ali kod dece ste bezbedni, mozete da vicete na njih i istresete sve svoje frustracije koje ste nakupili u toku dana. Mozda je bolje da probate da ranije lezete, pa vam nece ni trebati dremka kada dodjete sa posla.
  • Ja

    11.07.2019 11:10
    Citam komentare i koliko vidim svi se zale da im smeta buka svake vrste, pa samim tim i koju deca prave kad se igraju. Hteli bi mir i tisinu ma u koje vreme kada oni odmaraju, a opet zele da da taj mir imaju u pretrpanom gradu, u zgradi sa losom zvucnom izolacijom, u malim stanovima koji vise lice na golubarnike nego na normalno mesto za zivot.
    Dragi sugradjani nisu vam deca kriva, ona imaju pravo da se igraju kao sto bebe imaju pravo da placu. Krivi su oni sto su dozvolili da nam grad lici na favele, sto nemamo dovoljno prostora i svi smetamo jedni drugima. Krivi smo i mi sami sto smo to dozvolili, pa smo svi sad nervozni i svima sve smeta.

  • Vaspitacica

    11.07.2019 10:29
    Zato se kod nas nivo buke meri u hodnicima i kada deca spavaju:) Zaista, 50-100 dece pravi ogromnu buku zato mnogi vaspitaci imaju problem sa glasnim zicama ili sa sluhom. Meni je ORL, kada je proveravao sluh, rekao da ne cujem odredjene frekvencije jer se verovatno mozak sam zastitio od te svakodnevne buke.
  • ?

    11.07.2019 10:23
    Da lepo je deci, al kad se vratis kuci umoran sa posla, malo legnes na krevet a sve sto cujes je dreka , Igralista trebaju biti minimum 50 metara od prozora. Pa sta ako radis nocnu smenu ? (a to rade vecina medicinskih radnika) Moderan zivot mi zivimo pa i novi prilaz ovom problemu moramo imati nije sve crno i belo
  • Normalan

    11.07.2019 09:54
    Buka
    Deca i nji
    hova igra vam smetaju?? Pa nema lepse zvuka od njihove graje..vi niste normalni!
  • Srna

    11.07.2019 09:51
    Mogli bi da izmere buku na igralistu na bul.Evrope ..garant prelazi 100 decibela. Al naravno, nikom nista...ipak su to samo deca. Sve im je dozvoljeno, da vriste ceo dan i celu noc
  • decibel

    11.07.2019 09:31
    to se kod nas nikada nece dogoditi. Samo cekam da se neko opseti da kosi travu u ponoc. Nisu u pitanju deca, u pitanju je pravo na miran i dostojanstven zivot , gde te nece buka od bilo cega masirati po glavi u svako doba dana i noci i u preiodu kada bi jel trebalo da se poštuje neko vreme za odmor. Pretvaramo se u Indiju jos malo pa cemo se kupati i po ulici i u nedoba raditi sve sta nam padne na pamet jer boze moj, sta neko nekome ima da prigovori da li je primereno ili nije.
  • Мунгос

    11.07.2019 09:11
    Да, Холандска деца су најсрећнија на свету.
    Али су неваспитана, много галаме када се играју.
    Требало би организовати неку радионицу, где би се деца почела учити мултикултурализму буке. Односно на игралишту уградити мерач буке, па ако гласност пређе 70 децибела, онда да се активира сирена која опомиње децу да мало тише причају.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna