Autor: Glas Istre

Život
21.07.2019.
22:07 > 22:27
Policija u Sloveniji ubuduće neće smeti da snima registarske tablice vozača koji naprave prekršaj, odlučio je Ustavni sud te države.
  • Nemanja

    23.07.2019 09:40
    @Lune

    Kad je reč o javnim kamerama, London je na jednom kraju spektra situacije u normalnom svetu, a primer Slovenije je na drugom; ima mnogo nijansi između, tako da je ta priča o univerzalnom praćenju smešna.

    I kapiram da si baš ponosan na navodnike na 'normalnim' zemljama, ali to jesu normalne zemlje, za razliku od ovog bunjišta.
  • Red pa zatim Orvel

    23.07.2019 01:34
    Preče od kamera
    1. Protiv sam kamera bez prethodnog tačnog i jasnog dogovora gde one mogu da se postave u Srbiji. Nisam za Orvela na kvadrat. Ako se ne to ne uradi moćićemo da ukinemo sve rejalitije i Farme. Jer se kod nas niko ne pridržava poštovanja privatnosti građana. Da vas samo podestim na snimak burnog sexa kod Arene, koji je zabaljao danima celu Srbiju.
    2. U Srbiji je važnije prvo obezbediti ispravnu pijaću vodu za preostalih 56% stanovništva koje pije neispravnu vod. Kao i da se obezbedi zaštita od poplava i rekonstruiše kanalizacija da u slučaju velikih kiša ne plivaju fekalije po ulicama i sprečimo materijalne gubite, pa i ugrožavanje zdravlja i života ljudi.
    3. Zavidim Slovencima. Zaista je dirljivo videti da zaštitnik građana radi svoj posao i štiti građane od preterano radoznale države.
  • Za Luneta

    22.07.2019 13:33
    Naravno da se snima i prati. Kad te udare kola ili pretuku dete na ulici ili u najblažoj varijanti obiju stan, prvo što ćeš tražiti su kamere
  • Lune

    21.07.2019 12:27
    @Oki
    U tim kako ih nazivaš normalnim zemljama a to su pretpostavimo zemlje zapadne evrope i severne amerike SVE se snima i prati. Kamere su svuda. Za jednu šetnju Londonom od 2 sata snimljen si preko 100 puta. Još kad se na to doda povezivanje plaćanja platnom karticom i robe koju ste kupili tada stvari postaju još interesantnije a to se uveliko radi dvadesetak godina. Tako je to u "normalnim" zemljama.
  • Obavesteni

    21.07.2019 12:10
    Javni pravobranilac
    Kad je uSrbiji bilo koji javni pravobranilac pokrenuo bilo koji postupak, za zastitu drzave, imovine, gradjana?
  • Oki

    21.07.2019 11:03
    Kako ne znaju šta će sa kamerama. Nama će da prodaju jer nas vodja hoće da zna sve. To što važi u normalnim zemljama kod nas je sve suprotno.
  • Mile

    21.07.2019 09:15
    Da, da, Srbija ne plaća prodavcu baš tri puta više već po cenama na rtžištu ali zato zaračunava tri puta više nakon čega se razlici novca gubi svaki treg - da li na devičanskim i sličnim nevinim ostrvima ili u nekim kriminalnim radnjama.
  • Мунгос

    21.07.2019 08:33
    Подржавам овог пута Словенце, показују да су ипак они нормалан народ.
    Али морам да кажем да су истрчали као ждребе испред руде.
    Њихов суд је донео одлуку не консултујући став европског централног комитета за павду.
    Пошто одлично знам ставове и принципе Великог Брата, обавештавам вас да ће у овом случају Словенија бити опоменута да преиспита ову недемократски донесену пресуду.
    Под претњом санкција. Знајући да Словенија није калибар ГБ, било би интересантно видети ситуацију да Словенија не послуша добронамерну директиву Европског централног комитета.
    Најбезболније решење би било да Словенци одмах сами пониште ову одлуку свог праведног суда, ма колико им то донело политички негативних поена.
  • Novosađanin

    21.07.2019 08:18
    Nema problema
    Ma nema problema, kupiće kamere Srbija, čak će Slovenija i zaraditi, jer Srbija sve plaća tri puta više...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna