Autor: Politiko

Život
19.08.2019.
21:10
U toku je naglo povećanje "bum" turizma u Evropi, ali "nije svima do smeškanja", piše američki analitički portal vesti "Politiko".
  • Lice i naličje

    20.08.2019 11:02
    Sve ima svoje lice i naličje, jedno bez drugog ne bi mogli postojati.
    Nekada su delovi (nekadašnje Juge) uz obalu Jadrana bili pasivni krajevi, krš i kamen, sa nešto malo dobro čuvane obradive zemlje. Bez industrije, bez mogućnosti zarade. Mladi su odlazili u pomorce, u pečalbare, u velike gradove, ostavljali su stare u starim kućama.
    Onda je počeo period "renesanse", počeo se razvijati turizam. Gradila su se radnička odmarališta, pa hoteli, "furešti" , radnici iz unutrašnjosti su dobili priliku da vide i okuse more, a meštani da zarade koji dinar. Tako je to počelo i svima je bilo dobro.
    Činjenica je da ni tada meštani nisu voleli "furešte", pogotovo oni starilji, ali su voleli novac koji bi od njih dobili, i neretko, ostatak godine živeli od onoga što bi zaradili u sezoni izdajući sobe.
    Turizam je izgradio i otrgao od bede mnoge priobalne, nekad siromašne krajeve u celoj Evropi.
    Sada su druga vremena, drugi ljudi, drugačija situacija, sve je svima dostupno, svi na neki način "grabe" život ne bi li u svom kratkom veku što više doživeli, videli, iskusili.
    To je dovedeno do apsurda.
  • Nesa

    20.08.2019 05:20
    Ah
    Taj "bum" je prosao, ovo sada je propagandni pokusaj da se produzi. EU nestaje u krizi ali njeni tvorci to ne priznaju. Sujeta im je mnogo puta dosla glave. Cemu sluze mediji? Vecina se ne bavi realnoscu.
  • Novosađanka

    19.08.2019 22:29
    Pff
    Šta je ovim turistima, zar niko ne želi da vidi kako se živi u Zlatnom dobu?!
    Požurite, uskoro ni mi nećemo stati pod šljivu, a kamoli vi!
  • Cubi

    19.08.2019 21:44
    Bugari u Beogradu skidaju rasvetu i nose kuci, reagujte, nije sve u suficitu..
  • Istina

    19.08.2019 21:41
    Zahvaljujuci jeftinim letovima, monstruoznim jeftinim kruzerima i rbnb svaka pominjara danas dodje u Pariz, London, Rim, Veneciju i prosipa primitivizam i djubre.
  • /

    19.08.2019 21:23
    /
    a tos za to vreme pravi soul food kampanje, pusta dronove i pravi slikovnice vektorizovanih fotografija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna