Autor: RTS

Život
23.09.2019.
07:19
Jedan od najvećih svetskih tur operatera "Tomas Kuk" objavio je bankrot posle neuspelih pregovora sa kreditorima, što znači trenutnu obustavu povratnih letova za one koji su u ovom trenutku na odmoru.
  • Realista

    24.09.2019 08:54
    Realnost
    Prosto mi je neshatljivo da preduzeće koje naplati skoro sve troškove uz lepu zaradu direktno od svojih korisnika može da ode u bankrot. Jeste da ima 90 aviona ali i oni zaradjuju. Pa samo tih 90 aviona vredi više nego ceo dug.
    Tu sigurno nije prekomerno investiranje, već su imali prekomerne troškove koristeći fazone iz Srbije. Na primer ugovore neki posao za lepe pare, plati se avansno pa kada se prebace pare u tu firmu, ta firma proglasi bankrot, posao se ne uradi a para nema. Drugi naziv za to je kradja.
  • Mile

    23.09.2019 10:34
    Marketing eksperat
    U, kako ćete tek da se napatite posle brexita, alaj su vas naložili na marketing, naseli ste...
  • Cluf

    23.09.2019 09:44
    Da tako je dok se ima para ali u Britaniji ce krenuti lancano sve da pada a to ce dovesti do krize koja ce se preliti i na ostatak sveta.
  • Marko

    23.09.2019 08:20
    Nisam iz te branše, no mislim da u normalnom svetu to ne ide kao nas (da zatvoriš agenciju, otkažeš letove i aranžmane a novac zadržiš). Aranžmani su osigurani (ATOL) i čini mi se da su u tom smislu kupci aranžmana mirni.

    https://support.thomascook.com/Travel-Updates-Landing-Page/Travel-Updates-Latest-News/1385112942/Is-my-existing-holiday-booking-safe-and-is-it-ATOL-protected.htm:

    Is my existing holiday booking safe, and is it ATOL protected?

    Yes. All our package holidays continue to remain fully ATOL protected.
    All Thomas Cook Group Airlines flights are unaffected and continue to operate as normal.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna