Autor: Blic

Život
12.01.2020.
14:31
Guverner austrijske pokrajine Tirol u Austriji Ginter Plater, odlučio je da vozači koji nemaju kao krajnje odredište neko od malih mesta u toj pokrajini, nemaju šta da rade na lokalnim putevima i moraju da voze autoputem.
  • @nowave7

    13.01.2020 09:17
    Tako je. Svako ima pravo da se na autoputu umori, i odluči da napravi pauzu i provoza se kroz sela, odmori, sedne na kafu... Ko će to osporiti? Priče da se izvuku novci za vinjete, isto ko i svugde.
  • nowave7

    12.01.2020 21:25
    @xyz

    Situacija sa kamionima i putničkim automobilima nije baš ista. Ako je prvima zabranjena upotreba određenih deonica lokalnih puteva, što zbog mase, težine ili dužine, nebitno, oni zaista nemaju tu šta da traže i tu policija mora da interveniše. Ovakva ograničenja za putnička vozila ne postoje i ovo nametnuto ograničenje u principu krši jedno od osnovnih sloboda, a to je sloboda kretanja. Već je bilo više ovakvih pokušaja da se vozači preusmere na autoput, npr u Belgiji ili Sloveniji, ali nisam siguran u ishod. U nekom extremnom slučaju, mogu pretpostaviti neku tužbu sudu za ljudska prava u Strazburu. Kakva bi presuda bila, ne znam, nisam pravnik.
  • xyz

    12.01.2020 20:39
    Kada
    ce ovu meru i nase vlasti da donesu? Sada po lokalnim putevima tutnje kamioni sa teretima koji nisu predvidjeni za lokalne puteve a sve zbog izbegavanja placanja putarine.O guzvi i bahatosti vozaca takvih vozila necu da komentarisem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna