Autor: Tanjug

Život
11.04.2020.
16:41
Dejstvo BSG vakcine u zaštiti od korona virusa tek treba da se naučno proverava, kaže epidemiolog Predrag Kon povodom navoda da je smrtnost od kovida 19 manja u zemljama u kojima se sprovodi imunizacija tom vakcinom.
  • Andrija Šrek

    12.04.2020 13:27
    ...
    Tačna skraćenica za ovu vakcinu je BCG i izvedena je od Bacillus Calmette–Guérin, soj bakterije nazvan po naučnicima koji su prvi inaktivisali soj bovinog bacila Mycobacterium.
    I čita se Be-Se-Že, a ne Be-Es Že.
    Daklem, BCG a ne BSG.
  • Dvokrilac

    11.04.2020 18:27
    Dvokrilac
    Ma titova juga je bila zakon za celu evropu i svet. Znalo se ko šta radi opet ćemo se vratiti na taj sistem rada i za pandemije i za finansije. Dokazan recept netreba menjati čim smo ga menjali i mi smo se izmenili nagore u svemu. Svidelo se to nekom ili ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna