Život
05.09.2011.
19:50
Snimak "zaljubljenog mozga" pokazao je da se u trenutku zaljubljivanja aktivira čak 12 različitih moždanih područja. Jednom rečju, i mozak i telo se bude! Naučnici su pomoću magnetne rezonance otkrili da postoji neuronska zona koja prva reaguje kada vidimo osobu u koju smo zaljubljeni, a impulsi se dalje prenose na različita područja mozga koja aktiviraju lučenje hormona, što dovodi do niza promena, fizičkih i psihičkih.
  • Suncica

    08.12.2022 19:56
    Odgovor Čežnja za drugom osobo
    @Miki, imam potpuno istu identičnu situaciju kao tvoju , takodje dva meseca bez susreta. Ja sam tvoja ženska verzija i uzaludno iscekujem taj susret . Polako odustajem… Ipak mislim da je to jako lepo sto nam se desilo da smo osetili hemiju kao slučajni prolaznici i zaljububili se, pa šta bude. Osetila sam se bar na trenutak tako živo i zaljubljeno.
  • Miki

    02.08.2022 17:28
    Čežnja za drugom osobom
    Kada sam vizuelno upoznavao osobu koja mi se svidela,nisam znao za posledice.Ona mi je davala lepe sugnale,ali sam se borio da joj ne priđem,plašeći se posledica,jer sam procenio da je udata.A onda šok,ona mene sačeka,i ja nesiguran i samo sam je prošao.Posle dva tri dana sam počeo da razmišljam o njoj,i imao jaku želju da je sretnem,ali bilo je jednom,dvaput sretanja na ipak,daljinu i nisam uspeo da joj brem nazovem dobar dan.Zadnju put u prodavnici ,mislim da je žurila a i izbegla me je.Bio sam ljut,alli sam imao nadu da je opet sretnem.A onda šok,nema je nikako,možda promenila stan,možda odselila.Osećao sam se teško.Dva meseca je nema,a ja i dalje kada prođem,očekujem da je vidim,teško da mi kada prođem tuda odlete misli.I dalje očekujem da je vidim.Zato savetujem svima,klonite se tih događaja ,zaljubljivanja,ne dozvolite da vam misli budu okrenute suviše,prema osobi.Komunicirajte samo sa onima koji vas čine opuštenim,ravnotežnim.
  • duka

    21.05.2020 09:55
    producdushan@gmail.com
    Ljudi su presrecni u zaljubljenosti, sve dok ne posumnjaju da nije obostrano i da se ce morati da se povuku, onda pocinju kontraindikacije zaljubljenosti. Nema osobe koja nastavlja biti presrecna puna energije nakon sto uvidi da je sve trip... Znaci svi smo i srecni i nesrecni u zaljubljenosti sve zavisi od toga sta se desava u realnosti...
  • 15.09.2011 19:59
    Kvazi-naučni tekst
    Mislim da se ne radi o ljudima već o ličnoj proceni šansi da budemo odbijeni. Da li ta procena zavisi samo od karaktera, to je već pitanje filozofije i psihologije. Budućnost nauke je interdisciplinarnost. A stvarno ne znam u čemu je budućnost novinarstva...
  • Milan NS

    07.09.2011 12:05
    Ajaoj
    Homoseksualnost nije bolest a zaljubljenost JESTE...I treba da bude kataklizma.....
  • coacoa

    07.09.2011 07:46
    Ja to pricam zenama sve ove godine,a one mi ne veruju...
  • kobac

    06.09.2011 00:54
    Pfffff
    Kako preteruju ljudi, iz krajnosti u krajnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna