Autor: RTS

Život
24.06.2022.
08:43 > 08:45
Glavni grad Austrije, Beč, preuzeo je prvo mesto novozelandskom gradu Oklandu, i ponovo se pozicionirao kao grad koji ima najbolje uslove za život, navodi se u godišnjem izveštaju Ekonomista.
  • Sabahudin

    24.06.2022 11:39
    Omerović
    Zato što u Beču živi ogroman broj dođoša
  • Dule

    24.06.2022 11:16
    @Novosatkinja
    - Beč je bio prestonica top 3 najveće imperije svog vremena vekovima, Novi Sad je bio provincija Petrovaradina u toj istoj imperiji.
    - Beč je diplomatski centar Evrope skoro vek, Novi Sad je grad koji je bombardovan više puta i vrhunac diplomatije mu je Titova proslava Nove godine jedne godine.
    - Istorijskom Beču svake godine preti da UNESKO oduzme titulu svetske kulturne/istorijske baštine zbog nemarne izgradnje dodikara po centru.

    Budimo realni, Novi Sad nema potrebe da se poredi sa Bečom, komično je.
  • albino

    24.06.2022 10:31
    Svaka cast Becu medjutim Novi Sad bih predlozio za grad sa psihicki najstabilnijim gradjanima u Evropi.
    Nema toga sto Novosadjani nece pretrpeti.
    Za veliko je divljenje mirnoca i stalozenost ovdasnjih hladnokrvnih i vrlo smirenih ljudi.
  • dogodine u Botošu

    24.06.2022 09:35
    Dok nam je Beč bio glavni grad i ovde je bilo bolje mesto za život...
  • Novosatkinja

    24.06.2022 09:06
    Zato
    ...sto u centru Beca nisu poruseni dragulji arhitekture da bi se sagradila "Dodikara", sto nisu porusene trscare u Salajci da bi se napravio "Kraljev park", sto nisu porusene kuce u Podbari i napravljene zgradurine pa nema niko sunca, nema zelenila nema parkinga, zaro sto Dunav u Becu nije isparcelisan i ne devastira mu obala zarad Novog sada po vodom... zato sto se u Becu dodjosi ponasaju kao beclije, a ne kao zemare, zato sto se u Becu ne ispustaju fekalije direktno u Dunav i zato sto gradonacelnik Beca nije sns-ovac Vucevic.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna