Autor: Tanjug

Život
10.07.2023.
15:30 > 15:30
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da je do danas prekonfigurisano ukupno 9.570 TAG-ova za naplatu putarine u Srbiji i Severnoj Makedoniji.
  • Zoran

    12.07.2023 08:21
    Vracanje na pripejd
    Dobra je stvar sto postoji mogucnost vracanja taga na pripejd nakod zavrsene potrebe za prolazak kroz Makedoniju (posle letovanja), bas iz razloga bezbednosti i potencijalne kradje novca sa taga laznim ocitavanjima. Ako mogu na paypass da vam ukradu prolaskom pored vas pare sa kartice, pretpostavljam da isto tako mogu i sa taga da vam vrse naplatu iz parkiranog automobila.
  • Milovan

    11.07.2023 06:42
    A zasto Madjarska, Slovnija, Ceska i Slovacka imaju bez papira bez tagova digitalni sistem nema nalepnica, nema bacanja papirica, nema najlona od nalepnica samo uplatis i vozis. Ekologija u Srbiji ne razlikuje nista izgleda dobro koliko smeca napravi kupovina 1 taga i kasnije njegovo doplacivanje u vecini slucajeva na salterima na autoputu vidim. Ko ce da trazi njihove kancelarije da prekonfigurira zastarjeli Tag kojeg su uvalili Italijani. Koliko znam tag je imala i Slovenija pa su odbaceni i uveden je moderan sistem citanja tablica i uplata bez guzvi bez papirica od racuna. Ovako i dalje mogu da kradu milione na gotovini koju uzimaju a kad bolje pogledate to nije fiskalni racun znaci porez ne placaju. Kao advokati sve postena Srpska posla.
  • Kurir

    10.07.2023 18:15
    Radi ali...
    Ono što se povremeno dešava u floti kompanije za koju sam radio je da nam tag ne učita kako treba na ulazu npr u NS i onda na izlazu npr kod Vrbasa naplati čitavu deonicu do Niša, automatski povuče skoro 2000 desetog u mesecu, i nikom ništa, pojeo vuk magare. Jedanput je ustanovljeno da je iščitavan pogrešan tag (vozač kombija je držao tag svog privatnog vozila u pretincu koji je učitan na ulazu a na izlazu je sistem iščitao tag sa vetrobrana). Na putničkim vozilima radi ok ali vitu i na vivaru se redovno dešavalo da se kategorizator zabaguje, nekad prepozna pogrešnu kategoriju ili različitu i tako. Sve je to vrlo amaterski i neozbiljno napravljeno. Ko voli nek izvoli.
  • It

    10.07.2023 15:48
    Bankovni račun?
    Vezivati bankovni račun za tag je kao da držite stalno otvoren novčanik. Pri pejdom ipak limitirate koliko da trošite.
    Vrlo brzo će stići tehnologija da vas usred auto puta pretekne auto i skine vam pare preko taga...
  • Marko

    10.07.2023 15:25
    Danas prosao. Radi. Jos da nije pojedinaca koji nisu procitali uputstvo i podesili karticu posebno za MK, bilo bi super.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna