Autor: 021.rs

Život
09.11.2023.
21:49 > 15:20
Karbonara je uvek dobar izbor kada želite da za malo vremena pripremite sočan obrok.
  • BoeserWolf

    10.11.2023 02:55
    Verovatno omiljena pasta. Svaka cast sto ste objavili recept bez pavlake! I sto savetujete seckanje slanine na kocke. Beli luk vam je doduse visak u receptu, ne stavljaju Italijani beli luk u sve. A kako bi bile kremastije, duplo vise sira i jos jedno jaje. Posto je rimska pasta u pitanju, u originalu se koristi sir pekorino romano, od ovčijeg mleka, parmezan je od kravljeg.
  • Laloš

    10.11.2023 00:11
    Ovo nema veze sa receptom za originalnu karbonara.
    Evo vam ga originalni recept
    Recept:
    200 gr slanine od obrazine (gunacale)
    Na 100 grama špageta jedno žumance
    Sir Pekorino
    Biber
    So ne treba jer je Pekorino prilično slan a so se stavlja u vodu za špagete
    Sitno iseckajte slaninu od obrazine i dobro je upržite na tiganju. U žumanca izrendajte dosta Pekorina i dobro umešajte u pastu. Skuvane špagete ubacite u tiganj sa slaninom od obrazine dobro umešajte, ubacite mešavinu žumanaca i Pekorina umešajte, dodajte malo vode od špageta dok sve ne postane kremasto i narendajte bibera. Servirajte na tanjir narendajte preko svega još bibera i još malo Pekorina. I vuala jedete pravu karbonaru. Ne parmezan,ne beli luk,ne kojekakvi kremovi za kuvanje. I zapamtite za dobro jelo nema improvizacije iako su sastojci skupi jer onda ne jedete to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna