Autor: Klix.ba

Život
04.02.2024.
05:14 > 07:00
Med je odličan antioksidans, što znači da će njegova redovna konzumacija očistiti vaš organizam od raznih toksina.
  • MK

    19.02.2024 11:02
    med
    @ Slobodan
    U pravu ste što se tiče Milaninog neznanja o medu. Od voća se uglavnom pravi pekmez, a ne med. Bog zna od čega se tačno "pravi" falsifikovani med, verovatno od šećera i raznih drugih aditiva, emulgenata i kako se to sve već zove.
    Niste u pravu što se tiče naziva cvetni, svaki je med cvetni. Šta je lipov med, bagremov med? Med koji pčele proizvode od cveta lipe i bagrema, a i cvetova raznih drugih biljaka. Vi neopravdano po cvetnim medom podrazumevate samo onaj med koji se svugde naziva livadski. Tako ga nazivaju i pčelari, a i potrošači.
    Dakle i Vi i Milana se malo bolje obavestite o medu, tom dragocenom proizvodu prirode i vrednih pčela!
  • Slobodan

    09.02.2024 07:18
    Milana
    Ne znam jel Milana upucena kako med nastaje, ali med se ne moze "PRAVITI" od prezrelog voca, nego pcela uzima nektar iz CVETA biljke, ali to ne znaci da je med samo cvetni (posto kad neko kaze cvetni misli se na livadski) nego postoji jos i bagremov, lipov itd. Tako da postoji vise od jedne vrste meda.
  • Vesna

    05.02.2024 11:45
    Med
    A da li smeju da ga uzimaju i dijabeticari?
  • Milana

    04.02.2024 08:12
    Cvetni med
    Navedena priča važi samo za pravi cvetni med. Ovo što se sada proizvodi, nije ni blizu toga. Sada pčelari prave med od prezrelog voća, koje je takođe slatko, ali "prazno". Nekada je bilo obavezno navoditi na ambalaži, a sada upisuju samo "prirodni"?
  • Cicka

    04.02.2024 07:34
    Sve je tačno pod uslovom da je med pravi a ne veštački .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna