Autor: Tanjug

Život
04.05.2024.
08:31
Generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus pozvao je države da pristanu na sporazum kako bi pomogle u borbi protiv buducih pandemija dok se pregovori približavaju krajnjem roku.
  • Ana

    05.05.2024 19:07
    Idiotluk
    @roy
    Ja ću da vam persiram. Internista sam, primarijus, magistar nauka.40 godina radnog iskustva.
    Moram vam reći da su vam samo dve poslednje rečenice na mestu, ali treba tu dodati i Gejtsa. Nisu se oni izblamirali. Svi navedeni zaslužuju mnogo težu kvalifikaciju (zločin protiv čovečanstva). Mogla bih da navedem mnoge argumente, ali zadržaću se samo na jednom: vi znate šta znači GAIN OF FUNCTION "virusa".
    Moramo da čujemo sve argumente da bi izvodili ispravne zaključke.
    Imajmo na umu i onu FROJD-ovu: Poslednja zabluda u medicini(nauci) zove se istina.
    Pozdrav!
  • roy

    05.05.2024 08:37
    @Ana

    A sta bi ti? Anarhiju? Demokratiju na brodu koji ce mozda da potone, a mozda i nece?

    Upravo je takva situacija - brod ide ka hridinama, a neki bi putnici da glasaju... Zdravstveni sam radnik, i tada bi BILO karantina, ne sasvim takvog kao sto je je potpukovnik napravio, ali bi bogami bilo.

    Imas nepoznati virus, nemas lekove, siri se svetom, bolnice zauzete, nove pacijente mozemo samo da ostavimo da umru, a ti bi glasanje. Zalista...

    Ovo je bilo relativno srecno, mada i ti, @Ana, poznajes ljude koji su umrli od COVID-a. A to je treci virus u 15 godina, prethodni MERS je imao smrtnost 20%, SARS1 - 10%, ovaj - 2%... A sta da je krenulo u drugom smeru? Sta da su oboljevala samo deca?

    Ne moze u drustvu sve da zavisi od tebe i da sama odlucujes o svemu. Recimo, ne mozes da zarazis necije roditelje, jer bi isla u kafic. Demokratija, a? E, pa demokratija je kad niko nece da te zarazi bolescu od koje nema leka zarad svojeg nemara ili hira.

    E, a siromasne zemlje su u pravu. Doduse kapacitet za proizvodnju biofarmaceutskih preparata je porastao. Ali sto ne bi svaka jako profitabilna firma iz branse kupila ogromne sudove za pripremu, to je par miliona a pravilo bi 100,000 jedinica dnevno. Takva proizvodnja se inace ne koristi, ali i ne propada. Neka stoji, zlu ne trebalo...

    Jeste, mnogi su se izblamirali - SZO, FDA, Tramp i Fauci i SAD uopste... Treba nam plan da se to ne ponovi.
  • Ana

    04.05.2024 23:42
    Idiotluk
    Posle svega što nam se desilo u celom svetu, poverenje je ne na NULI, već na - 100 ispod nule. F. Jou!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna