Život
17.07.2013.
16:24 > 15:43
Goli otok, nekadašnji čuveni logor, ponovo je opasan za one koji kroče na njegovo tlo, jer se oronule zgrade na ostrvu urušavaju same od sebe.
  • Goran

    17.07.2013 17:30
    Hrvati su nazalost prpestili Goli Otok lokalnim seljacima koji tamo izvode ovce. Od ovcijeg izmeta se ne moze koracati. Sve sto je moglo da se odnese - odneli su. Sve je unisteno, u rusevinama, a to tako nije recimo bilo '90. godine. 1990. godine je sve izgledalo tako kao da je neko juce otisao sa ostva. Celije, prostorije, brasno u buradima. Masine u radionicama itd. Sve je bilo netaknuto. Za poslednjih 20 godina uspeli su sve da rasture i uniste. Na ostrvu NE POSTOJI turisticki vodic niti bilo ko, ko bi vas vodio kroz ovaj kompleks. Nema nikakvih cuvara ovog 'spomenika jednog vremena', niti bilo koga drugog ko bi sprecio ljude da ne skrnave taj prostor.

    Prostor smrdi na urin i izmet. Uopste ne kapiram kako to moze biti 'turisticka' destinacija kad su turisti prepusteni sami sebi.

    Bio sam tamo 2009. godine, a cale mi je bio 1990.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna