Anonimna donatorka Dečjem selu poklonila tri stana

Anonimna donatorka poklonila je Dečjem selu "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici tri troiposobna stana od po 74 kvadratna metra sa željom da im olakša život i osamostaljivanje, saopštila je danas Pokrajinska vlada.
Anonimna donatorka poklonila je Dečjem selu "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici tri troiposobna stana od po 74 kvadratna metra sa željom da im olakša život i osamostaljivanje, saopštila je danas Pokrajinska vlada.

Anonimna donatorka je u svojoj poruci napisala da joj je želja da "deci kojoj su okolnosti uskratile okrilje njihovih najmilijih, bar malo ublaži nesreću i ojača im želju da se školuju i odrastu u vredne i korisne članove društva, srećne porodične ljude i nežne roditelje".

Direktor Dečjeg sela Srđan Egić potvrdio je da je to najveća donacija selu, i dodao da "osmesi na licima onih koji su danas počeli da se useljavaju, imaju veću vrednost od svih kvadrata i svih materijalnih vrednosti".

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić rekao je tokom obilaska stanova da se "teško može zamisliti lepši novogodišnji poklon deci, koja su odrasla u Dečjem selu, napunila 18 godina i spremna su da nastave svoje školovanje ili da počnu da rade u gradu".

"Pokrajinska vlada će obezbediti njihovo opremanje nameštajem i svim drugim elementima za normalan i pristojan život. Dečje selo je ustanova koja je pionir u sprovođenju projekta 'Kuća na pola puta', koji punoletnoj deci iz sela obezbeđuje uslove da svoj život nastave u pratnji pedagoga", rekao je Pajtić.

Dodao je da je to "najznačajniji akt dobročinstva u proteklih nekoliko godina u Vojvodini", s obzirom da je to najveći poklon fizičkog lica u istoriji Dečjeg sela.

  • biba

    18.12.2014 06:47
    Nije anonimna,
    Gospodja koja je donirale te stanove nije anonimna, nego je njena zelja da se njeno ime ne objavi u javnosti. Ako ste pazljivo citali i gledali na tv, ona je te stanove kupila od svog nasledja, a u spomen na svog prerano preminulog sina i supruga. Znam da je sumnja u svima nama i svaki plemeniti cin analiziramo.
  • SUMNJALO

    17.12.2014 13:52
    No chance
    Anonimna donatorka? Teško.Ne može biti anonimna.Nije to paket keksa poslat poštom.To je nekretnina, katastar, poklon, zaveštanje itd.Nema tu nikave anonimnosti.Ako je Dečije selo naša stvar hoćemo ime i motiv "anonimnog donatora".Može, možda i po zakonu o dostupnosti informacija.Imamo pravo i hoćemo da znamo.Pa obično donatori hoće da se to zna i to je ljudski.Ono što neki među njima neće je da se tome pridaje suvišna pažnja i od tog pravi fešta.Voleo bih da je u pitanju plemeniti čin ali SUMNAM.Imam na to pravo.
  • 17.12.2014 10:29
    meni pao na pamet Željko Mitrović ..
    .. a da, on je SNS, bivši JULovac, oni ne poklanjaju stanove..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti