B92 postaje OTV

B92 će uskoro promeniti ime u OTV, a promena će se najverovatnije dogoditi oko Nove godine.
Od Nove godine B92 će promeniti ime u OTV.

Promenom imena okončaće se i promena koncepta televizije od informativne ka zabavnoj, započetoj nakon što je 2010. godine ova televizija iz ruke akcionara prešla u ruke inostranog vlasnika, Grka Stefanosa Papadopulusa.

Blic navodi da je jedan od poslednjih koraka u tom smeru i praktično skidanje emisije "Utisak nedelje" s programa. U B92 nisu želeli ni da potvrde ni da demantuju ove informacije. Vršilac dužnosti direktora Vladan Anđelković je kratko naveo da će ukoliko bude menjano ime o tome javnost biti obaveštena, a slično je  odgovorio i jedan od osnivača Veran Matić. Predsednik Regulatornog tela za elektronske medije Goran Karadžić kaže da ne postoji nikakva prepreka da B92 promeni ime u OTV, navodeći da je ranije Košava preimenovana u Hepi, a Foks u Prvu.

B92 inače već nekoliko meseci program emituje iz reportažnih kola jer je u toku preseljenje televizije u kompleks na autoputu gde se nalazi TV Prva, koja je u vlasništvu firme "Astonko", Grka Stefanosa Papadopulosa. B92 info koji se emituje preko kabla ime neće menjati i nastaviće rad, kao i Radio B92. Podsetimo, nedavno je pokrenuta i peticija za promenu imena B92 koju je potpisalo svega 1.500 ljudi.

U međuvremenu, u Srbiji od 30. oktobra počinje sa radom nova televizija pod imenom N1 koja će biti isključivo informativna. Iza ove televizije stoji Amerikanci.

  • lola

    23.10.2014 08:24
    nista nije slucajno
    b92 se seli na lokaciju gde se nalazi prva tv.
    interesantno je proveriti ko je vlasnik prostora
    gde se seli b92. mislim da je vlasnik veoma blizak sns-u."cista slucajnost"
  • kiki

    22.10.2014 06:26
    nije nego
    Vlasnici B92 su Nemci isti oni koji su vlasnici i Prve televizije, koji crni Grci.B92 info je skinut iz kablovske seme SBBa tj skoro pa ugusen.Dobicemo samo jos jedan u nizy mediokritetskih kanala
  • Helen

    21.10.2014 20:53
    B 92 ce se transformisati u zabavnu televiziju jer se vlasnik rukovodi komercijalnim principima. Emislija Utisak nedelje nije zabavna, nije im se uklopiča u novi koncept programa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.