Bahati vozači prolaze bez kazni

Oko 10.000 nesavesnih vozača u Novom Sadu prođe nekažnjeno svake godine, jer zastare prekršajne prijave.

Oko 10.000 nesavesnih vozača u Novom Sadu prođe nekažnjeno svake godine, jer zastare prekršajne prijave.

Novosadska policija je prošle godine ispisala oko 90.000 kazni zbog saobraćajnih prekršaja, od kojih je više od trećine završilo pred Prekršajnim sudom. Rešeno je, međutim, nešto manje od 20.000, dok su ostale zastarele.

U Prekršajnom sudu to objašnjavaju lošim zakonima i prevelikom opterećenošću, uz napomenu da sudije već godinama rade preko propisanih normi. U proseku, svaki sudija godišnje ima oko 3.000 predmeta, što je skoro duplo više od norme, piše Blic. Zbog birokratije, od momenta kada saobraćajna policija podnese prijavu do zakazivanja prvog ročišta prođe najmanje tri meseca, a mnogi vozači izbegavaju da prime sudski poziv sve dok postupak ne zastari.

U sudu navode da će problem biti rešen ako se izmenom zakona sudovi rasterete nadležnosti i uvedu nova pravila koja će onemogućiti izbegavanje suda.

  • NikolaNS

    22.04.2012 19:17
    Čudo li
    S obzirom kakvo nam je pravosuđe i koliko su sudije podmitljive, nemoralne i nezainteresovane za dobrobit stanovnika ove zemlje, to i nije neko čudo. Svi problemi u ovoj tzv državi imaju koren u pravosuđu koje je korumpirano od ulaznog paga do rupe kroz koju miševi prolaze. Kada sudije za mito i nesavesno obavljanje posla dobiju zatvorske kazne od minimum 10-ak godina prisilnog rada i oduzimanje svih građanskih privilegija, onda možemo očekivati nešto.
  • Robin

    19.04.2012 23:06
    Snimiti
    treba sve protekcije i postaviti svedoke sta radi parking servis jednima dize aute a drugima pravi protekcije.

    Vase pelagica crni jeep
    Zelezniska pod znakom pred Gorenje trgovinom
    Gondola da ne govorimo o Seseljovcima
    itd.

    Sve ovo treba snimiti postaviti svoj auto i kad dodje pauk samo otici prije nego slika...a onda prijaviti bandu na sud a kad i tad neide onda svim paukovima izbusiti gume hahaha
    Snimiti ih treba i kompletan primer dati tuziocu za korupciju i nepostivanje zakona.
  • toto

    19.04.2012 18:43
    Dostavna vozila
    Dostavljac sam, vozim dostavno vozilo svaki dan, ceo dan po gradu. Imam godisnju parking kartu na sofersajbni, i pre neki dan kod Spensa sve puno i nemam gde da parkiram, a robu moram da dostavim i sta cu, stanem ispred Pashange pored dva audija. Vracam se posle tri minuta do kola, pauk stoji pored mene i slika, ni ne pomisljajuci da podigne nekog od ove dvojice. Pitam ih da li su normalni, pokazem parking kartu i prepun parking, i jos pitam sto bas mene, sto ne audija? Kaze mi covek, pa oni svi imaju veze, i kad ih dignemo, odmah nas zovu neki nacelnici i moramo da im vratimo vozila?!?!

    Slucaj drugi:Godinama ulazim na plato Spensa kako bih dostavio robu kupcima na Spensu i to potpuno regularno, na rampu, koju mi podigne obezbedjenje Spensa, koje zapise moje tablice kao i objekte u koje nosim robu. Pre neki dan nadjem za brisac zakacenu kaznu komunalne policije - 5000. Kada sam otisao da ih pitam zasto sam uopste dobio kaznu, jer sam pusten na plato, kazu to je pesacka zona i ne sme se ulaziti kolima, motorom, cak ni biciklom. Pa rekoh ....... ok, ali zasto me neko nije upozorio na to, vec me jedni pustaju, a drugi kaznjavaju, kaze mi kadar DS-a iz komunalne policije(clanstvo je bio uslov da se zaposlis), takav je zakon. E moj prijatelju, da ima zakona u ovoj zemlji, ti ne bi ni postojao. Kako radi komunalna policija u Novom Sadu jako lepo se vidi na jednom klipu na youtubu, znate vec kako da nadjete.
    Nijednom odredbom u novom zakonu nije predvidjeno da postoje prodavnice, restorani itd, koji treba nekako da dovezu robu do svojih objekata. Parkinga naravno nema i pored naplate. Ako stanes samo na minut pored puta, pet hiljada kazna. Zato sto donose tako dobre zakone, DS ce platiti za par nedelja na izborima, ali......sta dalje, nece doci bolji, to je sigurno. Nisu oni stoka, ja sam sto nisam otisao dok se jos moglo.
    @Robin u pravu si, prolazim svaki dan tuda. Jos jedno mesto je uvek popunjeno jednim mercedesom i jednim dzipom, pogledajte ispred Daltonke svaki dan, ceo dan, na pesackom prelazu jedan ili dva besna auta. Radnik parking servisa koji ove digne, garant ostaje bez posla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti