Cirkuska predstava na sednici UO Kulturnog centra Novog Sada

Članovi Upravnog odbora najpre su izglasali da se vd direktora KCNS Bojan Panaotović imenuje na mandat od četiri godine, a nakon sat vremena su sopstvenu odluku poništili.
Članovi Upravnog odbora Kulturnog centra Novog Sada izglasali su da se vd direktora Bojan Panaotović imenuje na mandat od četiri godine, a nakon sat vremena su se predomislili i sopstvenu odluku poništili.

Naime, Panaotoviću vd status ističe 1. decembra, a pošto na javnom konkursu za direktora nije bilo drugih kandidata, Upravni odbor je na sednici juče oko 15 časova odlučio da on bude izabran na četvorogodišnji mandat sa pet glasova za i dva protiv.

Protiv su bili Davor Pereula i Mirela Novaković iz Treće Srbije, inače zaposleni u Informatici. Ipak, samo sat vremena nakon glasanja Pereula telefonom ponovo poziva sve članove UO da se hitno vrate i ponovo odlučuju.

- Sa izgovorom da nemam dokaz o radnom iskustvu. Pobogu, pa pre šest meseci sam priložio identičnu dokumentaciju kada su me birali za vd i tada nije bilo primedbe. Uglavnom, na novoj sednici se dvojici trećesrbijanaca sada pridružuju Budimir Gođevac iz SPO i Dragana Dojčinović iz SNS, dok zaposleni ostaju na mojoj strani, pa je novi ishod glasanja 4:3. Time oni sopstvenu odluku preinačuju, što znači da me nisu smenili sa mesta direktora, ali me nisu ni predložili - kaže Panaotović za 021.

On smatra da je u pitanju osveta Treće Srbije čiji je do skora bio član. - Očigledno je bilo telefonskih poziva u tih sat vremena nakon prve sednice kada su morali da se predomisle članovi iz redova SNS i SPO koji su me prvobitno podržali. Ovo je nasilje nad pravom, jednom rečju skandal. Videćemo šta će dalje biti - poručuje Panaotović.

Kako 021 saznaje, nova sednica UO KCNS zakazana je već za utorak, a pretpostavka je da će mu Skupština grada produžiti vd status na još šest meseci, što znači do formiranja nove gradske vlasti nakon prolećnih izbora. Ranije je bilo najava da je DSS zainteresovan za direktorsku fotelju u ovoj kulturnoj ustanovi, ali su od toga u međuvremenu odustali.

Podsetimo, Panaotović je na mesto direktora Kulturnog centra došao u junu nakon što je Andrej Fajgelj podneo ostavku. Nedugo zatim pokrenuo je akciju da se oporezuje kič i šund. - KCNS će upriličiti niz javnih debata o duhovnom genocidu rijaliti programa, kao pokušaj da se ukaže na značaj duhovnosti, obrazovanja i morala. Čak iako privatne televizije forsiraju tako nešto, javni servisi na to treba da odgovore Crnjanskim, Pekićem, Andrićem, Šekspirom, Teslom, Pupinom, pozorištem, naukom i filmom - kazao je tada Panaotović.

Sada je član nove političke organizacije "Srpska liga" koja je nastala odvajanjem od Treće Srbije.

  • Hah

    23.11.2015 09:05
    G-NS, jel to retoricko pitanje? Mislim, svi znamo ko glasa za njih, tupavci koji su zbog istih morali da beze od svojih kuca. Kanda im nije bilo dosta pa glasaju za iste.
  • Boža zvani kakogod

    20.11.2015 20:19
    Parke SNS
    Može li Parović niže pasti od ovoga?

    Mislio sam da ne može, ali izgleda se uvek može pasti niže da bi se dokazalo velikom vođi koliko su mi lojalan.

    Parke šta je sledeće?

    Kad počistiš sve ove tvoje dojučerašnje kućne prijatelje iz Srpske lige da li ćeš onda počistiti i ove sadašnje tvoje kućne prijatelje samo da bi se dodvorio Vučiću?!
  • Evo

    20.11.2015 14:03
    kad
    Šta reći, na čelu UO Kulturnog centra, elektrotehničar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti