Gestovni govor u prenosima sednica novosadske skupštine

Gestovni govor biće uveden u direktne prenose sednica Skupštine grada Novog Sada od naredne sednice koja se održava u petak, 22. februara.
Gestovni govor biće uveden u direktne prenose sednica Skupštine grada Novog Sada od naredne sednice koja se održava u petak, 22. februara.

Predsednik Skupštine Siniša Sević kaže da se uvođenjem gestovnog govora povećava transparentnost rada gradskog parlamenta.

"Smatramo da je transparentnost rada Skupštine od izuzetnog značaja i veoma je bitno da svi građani Novog Sada imaju mogućnost da prate sednice novosadskog parlamenta", kaže Sević, dodajući da u gradu živi oko četiri hiljade osoba sa oštećenim sluhom.

On je najavio i da je plan da se sajt Skupštine grada ozvuči, kako bi slepe i slabovide osobe mogle lakše da se upoznaju sa dokumentima koje usvoji gradski parlament.

Prema njegovima rečima, u planu je i uvođenje elektronskog pripremanja i sazivanja sednica, kao i elektronskog slanja materijala odbornicima, što bi takođe trebalo da pospeši rad Skupštine.

  • rodjennamrgodjen

    21.02.2013 15:45
    i gestovi govore
    Ako ovaj novi skupštinski gestovni govor znači
    da će novosadski političari konačno da usklade

    reči s delima,
    ondak - samo napred

    A ako ne znači... do sad smo se već i previše
    reči naslušali, a gestova nagledali
  • Bill

    21.02.2013 10:53
    Zvanični "gestovni govor"?
    A oćel taj "gestovni govor" bit latinicom oli čirilicom?
  • 20.02.2013 22:00
    Toooo
    Dajte nam još malo mudrovanja... gladni jesmo, ali smo vas siti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.