Komplikovano ozelenjavanje Miletićeve ulice

Iako je ponovno ozelenjavanje Miletićeve ulice u delu koji je u pešačkoj zoni najavljeno još za prošlo proleće, u tom delu centra grada do sada nije postavljena nijedna žardinjera, a malo je verovatno da će i biti u skorije vreme.
Iako je ponovno ozelenjavanje Miletićeve ulice u delu koji je u pešačkoj zoni najavljeno još za prošlo proleće, u tom delu centra grada do sada nije postavljena nijedna žardinjera, a malo je verovatno da će i biti u skorije vreme.

Članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine, Jelena Atanacković Jeličić, kaže za Radio 021 da je za sadnju drveća potreban urbanistički plan koji to predviđa, a koji treba da inicira Zavod za zaštitu spomenika kulture, jer je staro gradsko jezgro pod državnom zaštitom. "Ukoliko bi postojala inicijativa od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture da se parterno rešenje izmeni, odnosno da se u njega uvede drvored i ukoliko bi za to postojale objektivne mogućnosti, što znači da ispod nema instalacija za koje možda u ovom trenutku ne znamo, tada bi to bilo moguće", objašnjava Jelena Atanacković Jeličić.

Članica Gradskog veća kaže da su se gradske vlasti odlučile za mobilni drvored u Miletićevoj, jer sađenje nije bilo moguće, te da je uklonjen iz dva razloga. "Stanari su imali primedbu na okupljanja u noćnim satima. I sa druge strane, mobilni drvored je predstavljao neku vrstu prepreke za ugostiteljske objekte i njihove letnje bašte", kaže Jelena Atanacković Jeličić.  

Podsetimo da su žardinjere i klupe u Miletićevoj ulici u delu koji je u pešačkoj zoni postavljene pre više od dve godine, ali su uklonjene prošle, s obrazloženjem da su urbanisti procenili da se ne uklapaju u izgled starog jezgra grada. Potom su izmeštene na više lokacija, između ostalog i u Ulicu vojvode Bojovića ispred stambenog objekta, ali i u blizini kontejnera.

Na mobilni drvored koji je izmešten iz Miletićeve ulice potrošeno je 1,4 miliona dinara. (D.S.)

  • ns

    13.12.2011 13:50
    Hahaha urbanisti procenili da se zelenilo ne uklapa u izgled starog jezgra grada, a onaj nakaradni hotel Matijević je skroz u skladu sa izgledom centra.
  • Ljuska bez kikirikija

    13.12.2011 00:44
    Sramota! Grad niked gore ruznije prljavije i skrnavije nije izgledao! U ulicama ni sa lupom ne mozes naci parce trave zelene jer 100ka bezrepa parkira i na ono malo jada od travki ako se negde zadese! O drvecu i hladu u ulicama da ne pricam!
    Cenatr lici na sivi dom! Uzas!
    Digli su onaj mermer iz centra i stavili uzasni sivi beton a neko je verovatno tim mermerom poplocao svoju vikendicu kucu vilu itd
  • Stari Grad

    12.12.2011 13:02
    Mmmda, na tom mestu su sad bašte kafića, to se urbanistički savršeno uklapa, al u budžet...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti