Masovno kradu zimske gume sa kola

U proteklih mesec dana lopovi masovno kradu zimske gume sa automobila, pa je bez sva četiri točka ostalo preko 30 vozila u Novom Sadu.
U proteklih mesec dana lopovi masovno kradu zimske gume sa automobila, pa je bez sva četiri točka ostalo preko 30 vozila u Novom Sadu.

Novosađanin Mirko Rašković bio je zaprepašćen kada je ujutru na parkingu video svog "punta" bez ijedne gume. On kaže da je nove gume platio 20.000 dinara, štedeo je da bi mogao da ih kupi i onda preko noći ostao bez njih, a za nove nema trenutno novca.

On je samo jedna od žrtava lopova koji su sve osioniji. U proseku, svakog dana u Novom Sadu jedan automobil ostane bez guma, kažu u novosadskoj policiji.

Oficir u novosadskoj policijskoj upravi Đorđe Sokić kaže za "Blic" da je više krađa od kada su vozači počeli da kupuju nove zimske gume.

"Po zakonu, automobili moraju da imaju sve četiri zimske gume, a pojedinci su se dosetili da na tom propisu zarade", kaže Sokić i dodaje da kradljivci koriste neosvetljene parkinge i skidaju točkove sa automobila koji nemaju alarm.

Do sada nijedan lopov nije uhvaćen.

U prodavnici guma kažu da je potražnja sada mnogo veća, a jedna zimska guma košta od 4.000 do 6.000 dinara.

  • Vladimir

    22.11.2012 10:57
    @ Boki NS
    Pa zato po dvojica u patrolu. I da ne možeš da biraš partnera (taman da se komšiluk upozna).
    A ne samo zbog snage i sigurnosti.
    I da se parovi povremeno mešaju.
    Vidiš, uvek postoji rešenje.
  • nisam seljak sa sela

    22.11.2012 10:10
    stigla pomoc
    Kod nas u selu bilo puno pljackih pa ovi iz mesne zajednice trazili pojacanu kontrolu policije, na to dosao saobracajac i sve ispokaznjavao, normalno one sa sitnim traktorima jer na njima nista nije po eu. Ali... dok je saobracajac patrolirao i kaznjavao bedu, starom coveku iz dvorista ukrali kukuruzni kombajn, jednog proizvodjaca na svojoj njivi istukli lopovi, ti lopovi ni onda nista nisu dobili, i mogao bi da nabrajam. Ja sam nekada imao ficu pa za pola godine su ga 6 puta obili. Kazu nije neko vrednost. Normalno niko nikada nije uhvacen, osudjen. Kako kad covek nesto treba da plati i 1000dinara mora jer odma reaguje drzava, onda pocinje da bude vrednost?
    Inace kakve vodje takvi zakoni.
  • LimanacNS

    22.11.2012 07:35
    @NikolaLimanac
    To je individualno. Ja sam dve zime vozio Tigar Winter1 gume na Puntu. Nisam imao nikakvih problema. Pogotovo prošle zime koja je bila druga na tim gumama, a sećamo se kakva je hladna i puna snega bila. Istina je da su pri dnu skale po kvalitetu, ali su zadovoljavajuće za one koji ne prelaze puno kilometara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti