Neonacisti prete skvoterima iz kasarne

Pripadnici neonacističkih organizacija prete da će "očistiti kasarnu" od grupe mladih koja je zaposela prostor vojnog objekta u Futoškoj ulici, saznaje Radio 021.
Pripadnici neonacističkih organizacija prete da će "očistiti kasarnu" od grupe mladih koja je zaposela prostor vojnog objekta u Futoškoj ulici, saznaje Radio 021.

Povodom formiranja Društvenog centra oglasila se i neonacistička organizacija "Srbska akcija". U njihovom saopštenju stoji da su kasarnu "Arčibald Rajs" zauzele "udružene grupice neokomunista, narkomana i homoseksualnih izopačenjaka". Oni optužuju novosadsku vlast, ali i Vojsku Srbije, za "trovanje srbskog društva" jer nisu sprečili aktiviste Inicijative za društveni centar da skvotiraju prostor napuštene kasarne.

Prema njihovom mišljenju, umetnici i društveni aktivisti iz "Rajsa" zapravo imaju skriveni plan da na ovom prostoru naprave "poligon za duhovno i fizičko trovanje omladine".

Oni su se pohvalili i da su njihovi članovi skinuli transparent koji je stajao sa spoljne strane kapije u skvotiranu kasarnu. Isto saopštenje aktivisti "Srbske akcije" iskoristili su i da skrenu pažnju javnosti na "cigansko nasilje" u Leskovcu.

Za sad, program Društvenog centra čine nastupi pesnika, akustičnih bendova, saund sistema i projekcija umetničkih filmova. U kasarni od nedelje počinje Porodično popodne namenjeno svima koji bi da se prošetaju posle nedeljnog ručka i sa prijateljima popiju čaj ili kuvano vino, saopštavaju iz ovog Centra. (M.S.)

 

U Društvenom centru od sutra počinje Nedeljno porodično popodne namenjeno svima koji bi da se prošetaju posle nedeljnog ručka i provedu prijatno vreme sa svojim sugrađanima uz topli napitak i razgovor
  • Limar

    13.01.2012 11:47
    @pitalica
    Donacijma, akcijama, samo finansiranjem, raznim programima.
  • Limar

    13.01.2012 11:46
    @Joca
    "Naravno da ne podrzavam te neonaciste, bas naprotiv, ali taj DC ce biti ruglo grada ako ovako stanje ostane."

    IQ 164. A da li ti je palo na pamet da odes tamo i vidis sta se radi. Kakvo ruglo? Sta je do sada tamo bilo?
    Tamo bi moglo da bude novo sediste mense.
    Kako mozes osudivati nesto sto ne znas?
    Predrasude su opasne misli.
  • Limar

    13.01.2012 11:41
    @sta reci
    "Врло европски одговор,културан,васпитан и надасве аргументован.Нема шта култура ти је на нивоу једног Европљанина."

    Hvala.

    "Туго једна беспослена,иди ради и привређуј за живот,немој бити терет родитељима и друштву.Опет се дописујеш у радно време,кад способни људи раде,а не висе на интернету."

    Imam posao, cenjen sam i postovan u tome sto radim.
    Ja za ovu zemlju cinim vise nego sto ce neko iz "fotelja" ikada uraditi.Ne kradem pare i ne lazem ljude.Ja radim sam i moje radno vreme je proizvoljno.Takode bih mogao svasta da te naucim, ali dobro.Ti si car, radis,dopisujes se u slobodno vreme, najbolji si.Ziveo.

    "То је снимак који сви могу да виде и сами закључе,то што си ти плитак је већ твој проблем а не наш,зар не?
    Сваки закључак је произвољан,како ко схвати."

    Hvala, sad si sve objasnio.
    Dovoljno je da procitas naslov, i da izaberes stranu, nije to tako tesko.Ili simpatises sa nacistima ili ne.Jednostavno je.Sudeci po "evropskim" postapalicama, ti si sigurno jedan od ponosnih ratnika Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti