Novi Sad u oktobru dobija još dva spomenika

Spomenik Vasi Stajiću biće otkriven u nedelju, 23. oktobra na Dan oslobođenja grada, a stajaće na travnjaku između Gimnazije "Isidora Sekulić" i zgrade Vlade Vojvodine.
Spomenik Vasi Stajiću biće otkriven u nedelju, 23. oktobra na Dan oslobođenja grada, a stajaće na travnjaku između Gimnazije "Isidora Sekulić" i zgrade Vlade Vojvodine. Autor bronzane statue visoke skoro tri metra je vajar Slobodan Bodulić.

Dva dana kasnije, u utorak, 25. oktobra biće otkriven i spomenik osnivačici Baleta Srpskog narodnog pozorišta, Marini Olenjini. Mermernu statuu u prirodnoj veličini napravio je vajar Laslo Silađi i nalaziće se sa desne strane Srpskog narodnog pozorišta, na travnjaku blizu "Apolo centra". Svečanost počinje u 20 časova, a biće izveden kratak baletski program nakon koga će se govornici obratiti okupljenima.

Poslednji po redu biće otkriven spomenik Mihajlu Pupinu 9. novembra. Tvorac statue je Sava Halugin, a biće smeštena na travnjaku na uglu Modene i Bulevara Mihajla Pupina. U bliskoj budućnosti očekuje se i podizanje spomen-ploče Aleksandru Tišmi na Tanurdžićevoj palati, gde je Tišma živeo.

Podsećamo, prošlog petka je otkriven spomenik Lazi Kostiću u ulici Modene.

  • alxxl

    23.10.2011 02:20
    kultura
    lepo je videti spomenike
    nije lepo videti da u vrtićima nema hrane.

    lepo je videti da se ulice uređuju
    nije lepo videti ljude koji psuju jer neki godinama ne mogu da izađu iz svoje ulice

    lepo je videti da se grad gradi
    nije lepo videti ko gradi i kako je do para došao
    i definitivno nije lepo videti šta se ruši

    nisam protiv spomenika (doduše ovog baš specijalno i jesam) ali... nešto mi prioriteti tu i nisu baš čisti...

    P.S.
    ajde, ko je bio taj **** ko je smislio taj deo pred mostom? pa tamo nema šanse da ne bude gužve, a biće i s*anja pošto je suženje tako idiotski napravljeno, da vozače jednostavno moli da uskaču i da se svađaju...
  • NuNu

    22.10.2011 17:34
    Molim novinare da obaveste ove sto su nas najahali da postoje ulice i dalje od centra grada! Ako makne dalje od Centra gradonacelnik videce da postoji jos nesto sem centra!!
    TUGA!!!
    I da
    objavite da ovi nesto kao presvlace jednu trecinu Temerinskog mosta i da se takvi kolapsi i guzve prave i da narod obilazi ovaj deo grada oko najlona i raskrsnica Temerinske i Partizanske!
    Danas je red bio do Rodica da se predje most prema Temerinskoj ulici preko kanala!!!
  • Šetač

    22.10.2011 15:29
    Samo nek se dižu
    Lepo je sve to al amko može još koji spomenik kakvom turkmenistancu, uzbekistancu..po mogućstvu na keju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti