Novi direktori gradskih preduzeća nepoznati široj javnosti

Sutra će biti imenovano više novih direktora gradskih javnih i javno-komunalnih preduzeća.
Sutra će biti imenovano više novih direktora gradskih javnih i javno-komunalnih preduzeća, nakon što je unutar postojeće gradske koalicije dogovorena preraspodela rukovodećih mesta.

Kako 021 saznaje, novi direktor Toplane biće Dobrosav Arsović (SNS) umesto dosadašnjeg Aleksandra Pribića (SPS).

U Vodovodu će u direktorsku fotelju Pavle Sečivanović (DDD) umesto Dragana Božića (SPO).

Željko Džakula (SNS) je od sutra novi direktor Puta i na toj poziciji menja Darka Radića (SPS), a Dušan Miladinović (SNS) Urbanizma umesto Tomislava Bokana (DDD).

Milan Stanivuković (SNS) će biti prvi čovek Gradskog saobraćajnog, a njegov prethodnik Milan Balać (DSS) ide za direktora Spensa nakon što je dosadašnji direktor Žarko Mićin (SNS) postao narodni poslanik.

I Zelenilo dobija novog direktora jer je Milan Novaković (SNS) takođe postao poslanik Narodne skupštine, pa će ga na toj pozicji zameniti Aleksandar Bogdanović (SNS). Menja se i direktor Lisja, pa će umesto Stojana Ivaniševića (Treća Srbija) novi generalni biti iz redova zaposlenih Vladimir Đaković (SNS).

Za novu, privremenu direktoricu Radosnog detinjstva će Mirjana Đurđev, umesto Marka Grgurevića (DSS), a naknado će neko ispred SNS sesti na tu poziciju.

Interesantno je da niko od novopostavljenih direktora nije poznat široj javnosti, sem Bogdanovića koji iza sebe ima nekoliko incidentnih situacija.

Podsetimo i na već dogovorene ranije rokade unutar Gradske kuće.

Vanja Vučenović (SNS) sa mesta pomoćnika gradonačelnika ide na mesto Člana gradskog veća za kulturu, Vladimir Stojković (SNS) ostavlja mesto pomoćnika i prelazi na mesto Člana veća zaduženog za komunalnu oblast, dok Vladimir Jelić (SPO) sa mesta savetnika gradonačelnika prelazi takođe u Gradsko veće i biće zadužen za obrazovanje. U Gradsku kuću će ući Dragan Božić (SPO) i biće savetnik gradonačelnika za komunalnu oblast, umesto Jelića.  Iz Gradskog veća će pored Radomir Dabetića (SPS) koji odlazi u penziju otići i Bela Kurina (3D) sa mesta Člana gradskog veća za socijalnu politiku, a njegovo mesto zauzeće Nikola Ćirović (Dinara-Drina-Dunav).

Kako saznaje 021, Bela Kurina je već zaposlen u Vodovodu gde mu je ranije zaposlen i sin.

Većina direktora će biti u v.d. statusu do šest meseci, pošto zakon nalaže da se sprovede javni konkurs za šta je potrebno dva do tri meseca.

Dodajmo i da će Skupština grada razmatrati izveštaj o budžetu za 2013. godinu, izveštaje o radu kulturnih ustanova u prošloj godini, a iako se očekivalo da na dnevnom redu nema svih izveštaja o poslovanju javnih preduzeća, to se može promeniti ukoliko se dopuni dnevni red. Takođe, među 85 tačaka dnevnog reda nalazi se i nekoliko urbanističkih planova.

Komentari 172

  • @Anonimus - tamo neki

    15.06.2014 16:34
    Ne buncaj
    Bice veselo, bice.
    Znas li ti uopste ko je gospodin Secivanovic? Ako ne znas pitaj Bokana. On zna vrlo dobro.
    A znacete i Vi, ako do sada nistre spoznali.
    Ako jeste (sto nije iskljuceno) onda je vreme da se dozovete pameti.
  • 14.06.2014 22:56
    Za ove što pominju Održavanje i usluge i Bogdanovića:

    Radnici su posle dužeg vremena koliko-toliko zadovoljni svojim direktorom, i ne bi želeli da ga menjaju. Napravite anketu pa proverite! Protiv njega je zaostatak SPO klana koje nikako ne mogu otpustiti, još malo dok se Zakon o radu ne promeni.

    To što ide u Gradsko zelenilo je "ponuda koju ne sme da odbije"! Ako odbije više nikada neće biti direktor! Tako funkcionišu "naše" partije! Sad, šta je bolje...
    Nije ni on bez mane, daleko od toga! Bilo je tu i nekih fizičkih obračuna i "mitologija", ali većina radnika je ipak na njegovoj strani.

    Ko danas bilo šta pita same radnike???

    Da napomenem, NISAM radnik te firme, ali poznajem bar 30-tak STARIH radnika, od pre politizacije, i ovo je njihova priča. Treba da se vidi i druga strana.
  • 14.06.2014 18:22
    tamo neki
    Konacno pravi direktor Pavle Secivanovic iz DDD hvala milosnom bogu da je uslisio moju zelju sto on dolazi u vodovod da pocisti ove smradove, koji su nam samo stetu nanosili a nista nisu radili pametno! ahahaha bice veselo....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti