Obijeni i novi kontejneri za PET ambalažu

I novi kontejneri za pet ambalažu koje je JKP "Čistoća" postavila na 24 mesta u Novom Sadu, već su se našli na meti sakupljača sekundarnih sirovina.
I novi kontejneri za pet ambalažu koje je JKP "Čistoća" postavila na 24 mesta u Novom Sadu, već su se našli na meti sakupljača sekundarnih sirovina.

Ova nova spremišta postavljena su krajem jula, i trebalo je da onemoguće krađu plastike, ali su lopovi našli načina da iz njih izvade PET ambalažu.

"Učestalim krađama PET ambalaže, kao i fizičkim oštećenjima spremišta, JKP "Čistoća" trpi dvostruku štetu. Smanjena prerada ambalaže utiče na prihod od ove delatnosti, a istovremeno je potrebno izdvojiti novac za popravku oštećenih spremnika koja ubrzo budu devastirana", navode u Čistoći.

Nije poznato na koji način je kontejner otvoren, ali je rupa dovoljno velika da se kroz nju može izvući plastika koja se nalazi unutra.

Rešetkasni spremnici koji se i dan danas nalaze u većem delu grada, relativno su lako obijani, a sakupljači su u neke od njih postavili plastične cerade, kako bi im bilo lakše da pokupe plastiku koju kasnije prodaju.

Čistoća je tokom leta postravila osam PET spremišta na Limanu i to po četiri u Balzakovoj i Šekspirovoj ulici. Na Novom naselju po četiri spremišta nalaze se u ulici Seljačkih Buna i Mileve Marić. Na Detelinari u ulici Hadži Ruvimovoj postavljeno je pet, a u ulici Svetislava Kasapinovića tri kontejnera za ovu namenu.

  • ZoranNS

    09.10.2013 21:04
    Anonimus - @ZoranNS
    Poštovani ne brojiš dobro godine, ovakvo stanje je najmanje zadnjih 25 godina. Što se pluseva i minusa tiče, ne uzbuđuju me mnogo. Interesantno je gledanje pojedinaca u kuglu, do sada sam bio ustaša, plaćenik zapada, pa DS portparol, pa učitelj istorije koji kvari decu, a sada sam portparol vojvođanske partije, na žalost nisam ni jedno od pomenutih, ja sam portparol Vojvodine i sve što je dobro za Vojvodinu i meni je dobro, Vojvodini se mora vratiti oteto, ali nikada nisam tvrdio da je dobro da Vojvodina bude republika, Vojvodini je mesto u Srbiji samo ne sa statusom kolonije.
  • 09.10.2013 15:20
    @ZoranNS
    Dao sam ti +, u pravu si. Ali takvo stanje je zadnjih 13 godina! A ovde možemo naći i tvojih komentara podrške za slične aktivnosti prilikom prethodne vlasti, dok si još bio internet portparol DS-a. Sad ne znam kakva je situacija u Vojvođanskoj partiji.
  • ZoranNS

    09.10.2013 12:15
    Čim su se postavili konterjneri
    Čim su se postavili konterjneri trebalo ih je čuvati bar mesec dana, pa ko ih obije a ima socijalnu pomoć ukinuti tu pomoć. Na žalost u ovoj zemlji su svi lopovi zaštićeni, počev od ministara, policajaca, advokata, navijača, jedi no se povremeno NAPADAJU preprodavci, koji ipak nešto rade za taj dinar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti