Orlovo bojište postaje planinarski centar

Nakon završetka pripremnih radova, Nacionalni park "Fruška gora" raspisaće tender za izvođača radova na rekultivaciji Orlovog bojišta, koje će postati planinarska oaza.
Nakon završetka pripremnih radova, Nacionalni park "Fruška gora" raspisaće tender za izvođača radova na rekultivaciji Orlovog bojišta, koje će postati planinarska oaza. Nekadašnji kamenolom već godinama služi šetačima sa Popovice kao najlepši vidikovac na vojvođanskoj planini.

Predviđeno je da se na ovom atraktivnom prostoru izgradi planinarski dom i penjalište za free climbing, koje će služiti za obuku alpinista. Ovo nije jedini planinski kop koji će biti uređen, već će mašine posetiti i kopove u Starom Rakovcu, Kozjem brdu, Ležimiru, Perinoj pećini i Paragovu, gde je planirana izgradnja terena za ekstremne sportove.

Ove projekte najvećim delom će finansirati republička Vlada, dok će ovaj nacionalni park za ostatak novca konkurisati kod Pokrajine i drugih fondova.

  • Jazz

    17.08.2011 07:25
    Izgleda da su izbori zaista sve bliži...obećava se sve...
    Čekam još i obećanje kako će nam vratiti i Ledinačko jezero ...
  • ns

    17.08.2011 06:06
    strava za orlovo bojište, napolju takvih stvari ima na svakom ćošku, švajcarska, slovenija... super!
  • Milorad

    17.08.2011 01:44
    Samo se pitam koja li ce firma dobiti taj tender, posto niko vise ne radi i svi su propali ako nisu clanovi i finansijeri Demokratske Stranke..
    Samo zive clanovi DS-a..ostali su pred izumiranjem..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti