Otvoren za saobraćaj kružni tok na Sentandrejskom putu

Završeni su radovi na izgradnji kružne raskrsnice na Santandrejskom putu i od 10 časova ovaj pravac je otvoren za saobraćaj.
Završeni su radovi na izgradnji kružne raskrsnice na Santandrejskom putu i od 10 časova ovaj pravac je otvoren za saobraćaj.

Radovi na ovom tranzitnom pravcu su izazivali velike saobraćajne gužve i bilo je jako važno da se posao što pre privede kraju, kažu u ZIG-u.

Zbog važnosti ove raskrsnice za saobraćaj Novog Sada, radovi su završeni pre planiranog roka. Raskrsnica je postala kružna sa četiri ulazna pravca, a cilj investicije bio je da se obezbedi maksimalna protočnost vozila, bez zastoja, da se smanji broj saobraćajnih nezgoda i da se omogući efikasnije i bezbednije odvijanje saobraćaja.

ZIG je sa izvođačima izvršio obimne radove. Izmeštene su i zaštićene podzemne instalacije, izgrađena je nova kanalizacija, nove saobraćajne površine, a postavljena je i odgovarajuća saobraćajna signalizacija, koja vozače obaveštava o pravilima vožnje u kružnom toku. Pored ovoga u narednom periodu u planu je da se raskrsnica kvalitetno osvetli i u ZIG-u se privodi kraju postupak javne nabavke za izvođača ovih radova, a očekuje se da će se i oni završiti u najskorijem roku.

  • Ivan

    30.06.2014 07:31
    @ Saobracajni Ing. - Eh taj KT
    Najviše me iznervira kad uđem iz leve trake a uporedo samnom neki KONJ iz desne i onda ja moram da usporim i gledam gde će on pa na osnovu toga da se isključujem, a pogotovo poludim ako ja hoću da izađem na drugom izlazu a on produži na treći, IZ DESNE TRAKE!!!!

    A užasno mi je smešno što pred ulazak na kružni tok 80%kola se premešta u desnu traku, po devizi: što je sigurno sigurno je...
  • Novosadjanka

    26.06.2014 22:06
    Edukujte se a ne da se brukate sa izjavama
    Svaka cast "Saobracajni Ing."!! Nadam se da ce barem 10% ljudi nakon objasnjenja shvatiti sustinu kruznog toka, koji je savrsen, ako u njemu znas da vozis!

    Svi vi koji smatrate da:
    -u i oko KT treba semafor (...momentalo predajte dozvolu),
    kao i da
    -KT usporava na bilo koji nacin saobracaj

    ..znaci da ne znate da vozite ili da niste savladali teoriju pre polaganja.. i da ste dozvolu dobili preko veze ili istu kupili.
    Kao sto je ovde vec spomenuto, mnoge najprometnije raskrsnice u svetu imaju kruzne tokove, koji apsolutno omogucavaju brz-rasterecen protok vozila.
  • Saobracajni Ing.

    26.06.2014 15:04
    Eh taj KT
    Gomila gluposti se objavljuje na internetu a vi ih ovde postavljate kao primere "kako treba".
    - Nema izlaska iz kruznog toka iz unutrasnje (leve) trake, nego iskljucivo iz desne, u koju prethodno treba da se prestrojite.
    - Vozi se levom unutrasnjom trakom sve do momenta kad treba da se prestrojite u desnu da biste se iskljucili iz KT.
    - U KT se ulazi
    - u desnu traku ako izlazite na prvom iskljucenju, ili u levu traku ako se ne iskljucujete na prvom iskljucenju, nego kasnije. Ako ste u desnoj-spoljasnjoj traci, Obavezni ste da se iskljucite iz kruznog toka na prvom iskljucenju.
    Zamislite da je u pitanju klasican bulevar sa dve trake i tako se ponasajte. Kako na bulevaru ne moze da se skrene desno iz unutrasnje trake, tako ne sme ni u kruznom toku. Takodje na klasicnom bulevaru ne smete iz krajnje desne trake da prodjete pravo osim ako niste autobus. Isto je i u KT.
    Jedino tako se eskiviraju udesi u KT.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.