Pasaž u centru daju zanatlijama

Pasaž u Dunavskoj 3, u kome se sada nalaze magacini koje koriste obližnje prodavnice, biće adaptiran tako da lokale u njemu mogu koristiti majstori starih zanata kako bi se ove delatnosti sačuvale od zaborava.

Pasaž u Dunavskoj 3, u kome se sada nalaze magacini koje koriste obližnje prodavnice, biće adaptiran tako da lokale u njemu mogu koristiti majstori starih zanata kako bi se ove delatnosti sačuvale od zaborava.

Zamenik direktora Poslovnog prostora Srđan Crkvenjakov kaže za Dnevnik da će se projekat raditi uz podršku Grada, jer je reč o očuvanju starih zanata u radionicama koje će biti smešetne u adekvatno okruženje, a ne na neko degradirajuće mesto. Kada su u pitanju spomenici kulture kojima sledi renoviranje, na prvom mestu je fasada zgrade u Jevrejskoj 1, a potom pasaž u Dunavskoj 3.

Pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture trenutno se rekonstruišu Jodna banja, stara streljana Eđšeg, Adamovićeva palata na Trgu mladenaca, stari Dom zdravlja na uglu Miletićeve i Grčkoškolske i objekat na uglu ulica Šafarikove i Pap Pavla.

  • @ seljak

    10.10.2011 18:30
    "U sretno vreme, gde god da ste stali u Novom sadu, okruzivala vas je njegova lepota sa otvorenim nebom iznad i oko vas."

    Secam se da sam nekada iz pojedinih delova grada u daljini mogao videti recimo krov elektro skole M. Pupin, kupolu sinagoge, toranja Almaske i Saborne crkve, toranj na gradskoj kuci, sat na Petrovaradinskoj tvrdjavi, zgradu Dnevnika, pilon mosta Slobode, Frusku goru, toranj na Crvenom cotu, . . . Danas se gotovo nista od toga vise ne vidi. Nekada sam iz moje ulice, sa trotoara mogao da vidim obronke Fruske gore, krov SNP, zgradu poste, toranj Uspenske crkve i kupolu Sinagoge. Danas ne vidim nista od toga. Svuda okolo zgrade i to sve neke nakaradne, zaklonile vidik i sunce. U po bela dana moram da palim svetlo u sobi jer prirodna svetlost jedva da dopire od zgrada u okruzenju.
  • vbj-c

    10.10.2011 14:20
    @vukajlo...
    Potpuno Vas podrzavam,
    ovo je postalo sve ,samo ne "zastita"...
  • seljak

    10.10.2011 14:18
    @grad "rekonstruise"....
    U sretno vreme, gde god da ste stali u Novom sadu, okruzivala vas je njegova lepota sa otvorenim nebom iznad i oko vas.

    Nije bilo dogradnje,razgradnje,rusenja,
    "renoviranja"...
    Dosli su neki novi ljudi,odlucuju o necemu o cemu pojma nemaju, sve uz obavezan ping-pong...

    Danas je ,zaslugom gradskih "vlasti", Novi Sad postao mesto sa dosta neprijatnim utiskom oko vas.
    Kao da ste u nekom bunaru,omedjeni kicem stilova,boja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti