Pomešali Novi Sad i Kragujevac

Skupština grada po svemu sudeći neće na sutrašnjoj sednici raspravljati o predlogu za decentralizaciju Srbije, koji je podnela Odbornička grupa Ujedinjenih regiona Srbije (URS), jer su njeni odbornici pobrkali glavni grad Vojvodine sa Kragujevcom.

Skupština grada po svemu sudeći neće na sutrašnjoj sednici raspravljati o predlogu za decentralizaciju Srbije, koji je podnela Odbornička grupa Ujedinjenih regiona Srbije (URS), jer su njeni odbornici pobrkali glavni grad Vojvodine sa Kragujevcom.

Savet za propise novosadskog parlamenta odbacio je predlog odbornika URS-a da se decentralizacija nađe na dnevnom redu zasedanja, jer je bio upućen Kragujevcu, a ne Novom Sadu. "U obrazloženju inicijative URS-a za promenu Zakona o finansiranju lokalne samouprave nije jasno o kojoj samoupravi je reč pošto na kraju rečenice piše grad Kragujevac!?", rekao je novinarima Milorad Gašić, član Saveta.

Od sedam članova Saveta protiv predloga URS-a da se decentralizacija i gradonačelnici nađu na dnevnom redu novosadske Skupštine bilo je njih šest, dok je jedan bio suzdržan. Politička grupacija URS, narednog ponedjeljka, 30. maja, predaće Skupštini Srbije peticiju overenu potpisima gotovo pola miliona građana kojom se traži donošenje zakona o decentralizaciji Srbije, kao i direktno biranje gradonačelnika.

  • ninA

    27.05.2011 20:04
    GLAVNO DA NE SMETA KADA rODNI POBRKA U SPORAZUMU SA RIJEKOM IME SRPSKOG NARODNOG POZORISTA I PREKRSTI GA U NARODNO POZORISTE NOVI SAD.
    NEMA ON VREMENA DA CITA INICIJATIVU DA NOVI SAD DOBIJE VISE PARA I SVOJU IMOVINU JER MORA SA DELICEM NA GOLF U ZABALJ ZA SVE NOVCE INFORMATIKE.
    POSTO JE CENZURA NA DELU U MEDIJIMA O NEDELJNOM GOLFU NI RECI...E MOJ 5 OKTOBRE.
  • Andrla

    27.05.2011 10:49
    Demokratski nema šta
    Rodnijeva osveta Maji što nije htela da glasa za privatizaciju vodovoda.
  • Novosađanka

    27.05.2011 09:39
    Našli izgovor da ne stave tačku na Dnevni red. Vladajuća većina na čelu sa DS bolje neka priča kako je posle izbora brojala glasove čitavu noć, pa ih pogrešno izbrojala, jer je uvrstila glasove i sa područja drugih opština, pa posle ispavljala. Ja bila novinar, nisam to objavila, pokrila ih, da im se radikali ne smeju, jer su oni dva sata posle izbora znali stanje. Mislim, mladi su, prvi put se pojavljuju u javnosti, nije lepo nakrpiti ih na početku političke karijere. Ali, sada su se mladi osilili!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti