Sadnja stabala radi zaštite od vetra

"Gradsko zelenilo" sledeće nedelje počinje podizanje vetrozaštitnih pojaseva na Bulevaru vojvode Stepe na Novom naselju i u Reljkovićevoj ulici u Petrovaradinu.

"Gradsko zelenilo" sledeće nedelje počinje podizanje vetrozaštitnih pojaseva na Bulevaru vojvode Stepe na Novom naselju i u Reljkovićevoj ulici u Petrovaradinu.

Na Bulevaru vojvode Stepe biće posađen 641 koprivić, a u Reljkovićevoj 167 stabala jablana.

U "Gradskom zelenilu" navode da će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti podizanju vetrozaštitnih pojaseva.

Oni se najčešće podižu uz saobraćajnice sa bočnim udarima vetra, zatim na klizištima, uz peščare i železničke pruge u okolini naselja.

  • Zoran021

    25.11.2012 18:59
    drveće
    A hoće li saditi i tamo gde su posekli na bulevaru Oslobođenja tj. beulevaru 23.oktobra kako se zvao pre jogurta?
  • dzigi

    25.11.2012 15:26
    koprivić
    Koprivić(Celtis australis)je drvo koje se veoma često koristi pri osnivanju drvoreda, vetrozastitnih pojasa i sl. Imate jedan primerak koji je pod zaštitom države u ulici Modene, kod hotela Putnik. Inače, u Somboru ga masovno ima u formi drvoreda, to je već opšte poznato :) Napred koprivić!
  • stevica

    25.11.2012 15:03
    i ja cu!
    uf, nikako da pocnem da sadim drvece u dvoristu. stiti od vetra, a i nema bolje zastite protiv sunca od hladovine. koprivic...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti