Sigurna ženska kuća kandidat za priznanje u oblasti ravnopravnosti polova

Sigurna ženska kuća najozbiljniji je kandidat Komisije za ravnopravnost polova za priznanje u oblasti ravnopravnosti polova za 2014. godinu, koju dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za ravnopravnost polova.
Sigurna ženska kuća najozbiljniji je kandidat Komisije za ravnopravnost polova za priznanje u oblasti ravnopravnosti polova za 2014. godinu, koju dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za ravnopravnost polova.

Sigurna ženska kuća predložena je uz obrazloženje da je njihova uloga u pružanju pomoći ženama i deci koja trpe nasilje veoma značajna i često predstavlja jedino utočište za žrtve nasilja.

"Nažalost, sve je veći broj žena koje trpe nasilje, jer nemaju mogućnost da se sklone od nasilnika. Samim tim Sigurna ženska kuća postala je jedino mesto gde se žrtve nasilja osećaju bezbedno, gde im se pruža sva neophodna pomoć i gde imaju osnovne uslove za boravak kada odluče da pobegnu od nasilnika", navodi se u saopštenju Komisije za ravnopravnost polova.

Podsetimo, Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova pozvao je fizička i pravna lica sa teritorije Vojvodine da dostave predloge kandidatkinja i kandidata za dodelu godišnjeg Priznanja u oblasti ravnopravnosti polova za 2014. godinu. Poziv je otvoren do 2. oktobra.

Priznanje se dodeljuje u dve kategorije: pojedinac/ka ili organizacija, a mogu biti predloženi građani i građanke, udruženja građana, nevladine organizacije, preduzeća, organi i organizacije koji imaju prebivalište/boravište, odnosno sedište na teritoriji AP Vojvodine.

Godišnje priznanje u području ravnopravnosti polova dodeljuje se od 2003. godine, s ciljem podizanja svesti o ravnopravnosti polova i povećanja vidljivosti rada pojedinaca i pojedinki, kao i organizacija koje se bave emancipacijom žena u Vojvodini.

Kako navode u Sekretarijatu, ovim priznanjem se prepoznaje značaj jednakih mogućnosti koji predstavlja osnovu za demokratske reforme i približavanje evropskim tokovima.

  • Milorad

    29.09.2015 12:41
    Da ne nameste
    Zašto ne objavite sve kandidate, treba sprečiti nameštanje tog izbora, građani treba da znaju kome i kako i zašto idu nagrade, da i narod delom podrži a ne političari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti