Skup pogreb sahrane seli u okolna mesta

Zbog nedostatka novca, sve više Novosađana umesto na Gradskom groblju sahranjuje svoje pokojnike po okolnim selima, gde je pogreb duplo jeftiniji.  
Zbog nedostatka novca, sve više Novosađana umesto na Gradskom groblju sahranjuje svoje pokojnike po okolnim selima, gde je pogreb duplo jeftiniji.

Jedna Novosađanka kaže da je zbog teške finansijske situacije, nemogućnosti da podigne kredit ili pozajmi novac od prijatelja, bila primorana da pokojnog supruga sahrani na Čeneju. Ona dodaje da je pogreb koštao 17.000 dinara, te da ni ona ni suprug ne vode poreklo iz ovog mesta, već da su s ovim selom povezani samo preko prijatelja koji tamo žive.

Mile Voćkić iz Mesne zajednice Kać kaže za "Blic" da svi meštani tog mesta putem "Informatike" mesečno izdvajaju 110 dinara za pogrebne usluge, tako da prema njima ne bi bilo korektno da na seoskom groblju sahranjuju ljude koji nisu iz Kaća. U nekoliko slučajeva to se desilo, jer je utvrđeno da pokojnici na neki način ipak imaju veze sa Kaćem, ali su ubrzo povećane cene pogreba kako bi se sprečila ova pojava.

Prema cenovniku JKP "Lisje", najjeftiniji pogreb na Gradskom groblju, u koji je uračunata oprema i pokop, košta 46.000 dinara.

  • 21.02.2012 22:58
    lesa vozdra
    Sale "novosadjaninu"ne znam koji je tvoj problem.Mozda bi trebao neki doca,da te pregleda?Ali mojne tisra,keve ti.Koji si ti djidjan?Siguran sam,da od NS,nisi ni Djurdjevo upoznao.Djidjane
  • ovca

    21.02.2012 21:26
    Dunav
    Ja sam već rekla mojoj deci da me puste niz Dunav...
  • Peca

    21.02.2012 21:17
    LISicije
    Iskopace njih Bili, pa ce biti " vezbamo kume za film, i ti ces kume, samo sutra malo".
    Ako nemate nepokretne imovine, osim grobnog mesta, gradska uprava ce vam naplatiti kao da imate vilu na DEDINJU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.