Spens dobija solarne ploče

Spens će u narednoj godini dobiti solarne ploče za grejanje vode.
Spens će u narednoj godini dobiti solarne ploče za grejanje vode.

Direktor Spensa Boris Barjaktarović kaže da bi ovim projektom mogli da budu smanjeni energetski troškovi za 20 do 30 miliona dinara. On kaže da godišnje ovo preduzeće izdvaja ogromna sredstva za grejanje i nabavku energenata, što je ujedno i najveći teret budžeta Spensa. Na ovaj način će se troškovi smanjiti za oko 10 odsto, a rešiće se i problem zagrevanja vode u bazenima.

Barjaktarović kaže da se zbog Evropskog prvenstva u rukometu, čiji je Spens domaćin, sređuju svlačionice, VIP lože, kao i novinarski prostor. On je istakao da sve mora da bude spremno, jer ovaj događaj znači mnogo za promociju Novog Sada.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić kaže da je najveći problem Spensa energetska neefikasnost, ali da to preduzeće "ima i drugih problema". On smatra da Spens treba da se prilagodi uslovima tržišta i navodi da su prevelik broj zaposlenih, neracionalna potrošnja i neprilagođenost današnjim uslovima privređivanja doneli Spensu velike probleme. Pavličić je dodao da su lošem stanju doprinele i česte smene direktora.

  • Begečka nana

    24.10.2011 10:23
    Nadam se da će to značiti da će ubuduće naša deca plivati u bazenu u kojem je voda makar mlaka... Ideja je dobra, nadam se da će je do kraja sprovesti na odgovarajući način. Ili se previše nadam... Sramota je na kakve je grane dospeo SPENS. Izgleda da je nekome zaista stalo da od njega napravi šoping centar.
  • Rada

    22.10.2011 23:35
    ma baš će dobiti
    Najbolje da i na to troše naše pare ,ma nemoj ,na solarne ploče ,i na kraju projekat propadne i niko ih ne pita šta je sa tim solarnim pločama . Ma nemoj...
  • Pih

    22.10.2011 20:12
    Ista prica vec tri godine tj otkad su dosli zuti na vlast... tj na SPNESU ne mozes ispratiti koja stranka jashe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti