Turistička agencija obmanjuje putnike

Mada postoji više prijava prevarenih građana turističke agencije "El Greco" i "El Greko" koje su registrovane na istoj adresi i dalje nastavljaju da rade.

Mada postoji više prijava prevarenih građana turističke agencije "El Greco" i "El Greko" koje su registrovane na istoj adresi i dalje nastavljaju da rade.

Blic navodi da su građani prijavili turističkoj inspekciji i Udruženju potrošača da im iz agencije "El Greco" nisu vraćali novac za uplaćena i potom otkazana putovanja.

Turistička inspekcija je zbog težih povreda propisa donela odluku o zabrani obavljanja poslova organizovanja turističkih putovanja i podnet je zahtev za oduzimanje licence koji je u toku. Kako su naveli u inspekciji, ovo znači da "El Greco" može da radi kao posrednik u organizaciji putovanja, dok su u ministarstvu turizma potvrdili da je "El Greko" registrovan na istoj adresi i da samo može da bude posrednik, a ne organizator putovanja.

U podacima Agencije za privredne registre se može videti da je vlasnik "El Greco Travel Cluba" otac, a "El Greko putovanja i hostel" sin. Prva je registrovana 2012. godine, a druga 8.jula ove ove godine.

Blic je kontaktirao vlasnike, ali nikakve odgovore nisu dobili od njih.

  • ana

    22.07.2019 16:17
    prevara
    Agencija Total travel vara putnike. Umesto u rezervisanu vilu u banji putnike smesta u male,
    mracne sobice gde se oseca memla i nema dnevne svetlosti.Prevara!
  • Pera

    03.04.2017 17:51
    Djokic
    Pa tako i treba kad trcite da bi prosli jeftinije za 2 eura,a nista ne proverite!Tuzno!
  • Prevareni

    13.11.2014 09:53
    Zvali smo zastitu potrosaca. Agencija vise ne postoji, ali su otvorili novu. Turisticka inspekcija je jos Jula 2013. vrsila nadzor-proveru TA El Greco i ako je bilo veeeelikih nepravilnosti u radu agencije dozvolili su im da posluju- nisu imali polisu osiguranja koja je obavezna. Takodje su nam rekli da mozemo samo da tuzimo drzavu Srbiju zbog nepravilnosti u radu turisticke inspekcije. Sto se tice tuzenja same agencije nista ne znaci, posto je zatvorena, tj.ugasena. Tako da.....nista od nasih para ocigledno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti