Žeželj i dalje na čekanju

Nastavak radova na Žeželjevom mostu koji stoje oko godinu dana mogu se očekivati tek kada se špansko-italijanskom konzorcijumu AZVI za dopunske radove uplati gotovo tri miliona evra.
Nastavak radova na Žeželjevom mostu koji stoje oko godinu dana mogu se očekivati tek kada se špansko-italijanskom konzorcijumu AZVI za dopunske radove uplati gotovo tri miliona evra.

Međutim, kako pišu "Novosti", ne zna se kada će taj novac biti uplaćen. U Železnicama Srbije su naveli da taj novac treba da obezbede Novi Sad i Pokrajina.

Lokalne vlasti su potvrdile da su spremne da isplate svoj deo, dok direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković kaže da je novac rezervisan, ali da ne mogu novac direktno da uplate Železnici nego je neophodno da se odgovarajućim ugovorom novac prebaci prvo Ministarstvu saobraćaja. On je dodao da će o tome pokrajinska vlada odlučivati na sednici u sredu.

Takođe, pre plaćanja tri miliona evra, Železnica Srbije i AZVI treba da potpišu poseban ugovor, pošto vrednost radova rastu sa 45,3 miliona na oko 48 milioan evra. Rok za završetak radova mosta je nepoznat, a plan je da nakon što se novac prebaci AZVI-ju, gradnja bude gotova u roku od 17 meseci.

  • Vojvodjanin

    10.03.2015 17:24
    Pitajte vladu Srbije dokle cemo cekati jer pokrajinska vlast nad ovim nema jurizdickiju.
  • 10.03.2015 14:01
    Ko ceka
    Doceka...
  • ovdasnji

    10.03.2015 09:59
    bice gotov
    samo da se izgrade par mostica po bgd i bgd na vodi !
    mi Vojvodjani smo strpljivi !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.