Lou kost kompanije će sletati na manje aerodrome

Lou kost kompanije će, umesto na glavni, sletati na manje aerodrome u Srbiji, izjavio je danas pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Ilić.

"Aerodrom 'Nikola Tesla' primarni je aerodrom i nije praksa u svetu da glavne aerodrome koriste lou kost kompanije. Njima nije tu mesto, već im je mesto na sekundarnim aerodromima", kazao je je Ilić.

Ilić je dodao da je preduzeće "Aerodromi Srbije" osnovano kako da bi se stavili u funkciju manji aerodromi u Srbiji. Prema njegovim rečima, u klasi manjih aerodroma je niški aerodrom.

Ilić je kazao da je plan da se uskoro uz "Aerodrome Srbije" kao operatera, u operativnu funkciju stavi i aerodrom "Morava" kod Kraljeva, koji će "dobiti poseban zanačaj kad bude završena deonica Koridora 11 kod Preljine, jer je u neposrednoj blizini". "Plan je da se i na te aerodrome izmesti deo lou kost saobraćaja", rekao je Ilić.

U Srbiji trenutno ima 22 registrovana aerodroma, naveo je Ilić, a među njima je i nekoliko onih s veštačkom podlogom koji se malo koriste.

"Takvi su aerodrom 'Sjenica' na Pešteru, aerodrom u Somboru i Kovin. U kombinaciji civilnih vojnih aerodroma, prvi zadatak će biti aktiviranje i stavljanje u funkciju budućeg civilno vojnog aerodroma kod Kraljeva", dodao je on.

Preduzeće "Aerodromi Srbije" počeće da radi u prvoj polovini februara, odlučeno je na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije.

Autor: Beta

  • Lajko

    01.02.2016 08:45
    Novi Sad nema aerodrom zato što je debilno da ima aerodrom. Novom Sadu treba brzi voz do Surčina (ili ako ništa direktan autobus) i ministar koji ne radi na tome da upropasti najbliži aerodrom.
  • Дуле

    31.01.2016 21:58
    Зашто Нови Сад нема аеродром?! Локација на Ченеју је одлична за то а добит и погодности које би град имао од долазака и одлазака путника и туриста су велике.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija