Analitičari: Smena Gašića bez većeg uticaja na birače

Politički analitičari ocenili su da smena ministra odbrane Bratislava Gašića neće promeniti odnos snaga u biračkom telu i uticati na rezultat predstojećih vanrednih parlamentarnih izbora.
Analitičari Dejan Vuk Stanković i Đorđe Vukadinović ocenili su da razrešenje Gašića i rasprava u parlamentu tim povodom neće biti ključni za opredeljenje birača.
 
Vukadinović je rekao da je biračko telo u toj meri polarizovano da će oni koji podržavaju premijera Aleksandra Vučića u svemu videti dobru odluku i odraz moralnosti i odgovornosti, a oni koji ga kritikuju sve tumačiti kao licemerje. "Premijer Vučić ima veliki fundus svojih fanova koji će podržati sve što on izgovori, ali ima i pun bazen kritičara koji će sve osporavati", kazao je Vukadinović.
 
Smena Gašića je već bila najavljena i očekivana i ona neće delovati šokantno i promeniti odnos biračkog tela, rekao je Dejan Vuk Stanković. On je ocenio da je Srpska napredna stranka uradila "dobru kontrolu štete nakon nepristojnosti koju je izrekao ministar Gašić" i da neće biti "bure" koja će uticati na izborne rezultate.
 
Poslanici vladajuće većine napustili su juče sednicu parlamenta tvrdeći da ih je Šutanovac, bivši ministar odbrane, uvredio na Tviteru. "Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi... #realityskupština", napisao je Šutanovac.
 
Vukadinović je rekao da ne zna da li je postupak vladajuće koalicije bio insceniran, ali da je u svakom slučaju od jedne predvidive skupštinske rasprave napravljen politički događaj. "Ipak samo razrešenje pa ni ova dešavanja u skupštini neće uticati na politički rejting", kazao je Vukadinović.
 
Stanković je rekao da očekuje da Gašić zbog mogućeg negativnog efekta neće biti "frontmen" u izbornoj kampanji SNS-a, a da je na samoj stranci da odluči koju će on ulogu i funkciju imati. "Bitna je poruka koja je poslata, a to je da neko ne može biti ministar nakon takve izjave", kazao je Stanković.
 
Autor: Beta
  • Novosadjanin

    06.02.2016 10:13
    Ali to nije okidac da postanemo biraci DS ovaca......koji su se izgubili na nekom pasnjaku. Odlutali malko i Zivkovic i BT, i Pajtic, Petrovic, Jovanovic..... Svi su nekada bili deo stada DS i sad im je ovo poslednji trzaj. NIKADA ali NIKADA vise necemo moji i ja glasati za DS.
  • Mile

    06.02.2016 09:42
    Što je babi milo to joj se i snilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.