Mančester junajted pregovara sa Murinjom

Fudbalski klub Mančester junajted počeo je pregovore sa predstavnicima Žozea Murinja oko mogućnosti da na kraju sezone preuzme ’Crvene đavole’.
 
Portugalac, koji je u decembru dobio otkaz u Čelsiju, već duže vreme je glavni favorit da nasledi Luja van Gala na Old trafordu. BBC prenosi da nikakav dogovor nije postignut, da klub ništa ne želi da komentariše, ali da su pregovori započeti.
 
Holanđanin ima ugovor sa Junajtedom do leta 2017. godine, ali se očekuje da će napustiti klub već na kraju sezone, zbog rezultata koje je ostvario poslednjih nedelja. To bi Murinju širom otvorilo vrata Old traforda, a zna se da je Portugalac uzbuđen zbog mogućnosti da vodi Junajted.
 
Angažovanje Murinja bi za čelnike Junajteda bio sjajan odgovor na potvrdu da će Pep Gvardiola preuzeti Mančester siti na kraju sezone. Ukoliko portugalski stručnjak zaista stigne u redove ’Crvenih đavola’, on i Gvardiola bi tako nastavili rivalstvo započeto u Španiji, kada su vodili Real i Barselonu.
 
Van Galu se klupa Junajteda ’klimala’ više puta ove sezone, ali je poslednjih nedelja njegov tim zaigrao bolje. ’Đavoli’ sada drže peto mesto na tabeli sa 40 bodova, deset manje od vodećeg Lestera, a pet od Arsenala, koji je na četvrtoj poziciji, poslednjoj koja vodi u Ligu šampiona naredne sezone.
 
Autor: BBC

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.