Hici upozorenja prema brodu Severne Koreje

Južnokorejska mornarica ispalila je danas hice upozorenja severnokorejskom patrolnom brodu na pomorskoj granici između dve zemlje, dan nakon što je Pjongjang saopštio da je lansirao posmatrački satelit uz pomoć rakete dugog dometa.

Ministarstvo odbrane Južne Koreje saopštilo je da je severnokorejski brod ušao u njene teritorijalne vode u Žutom moru. "Brod se ubrzo povukao posle upozorenja", dodalo je ministarstvo.

Južna i Severna Koreja se ne slažu oko linije razgraničenja na Žutom moru od završetka korejskog rata. Korejski rat, vođen od 1950. do 1953, završen je primirjem, a ne mirovnim sporazumom, što je ostavilo korejsko poluostrvo tehnički i dalje u ratnom stanju.

Južna Koreja se nalazi u stanju povišene pripravnosti od 6. januara kada je severni sused saopštio da je uspešno izveo prvu probu hidrogenske bombe koja je mnogo snažnija od atomske bombe.

Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet